Abone Ol

Kocasını öldüren kadın 5 yıl hapis cezası aldı ama, tahliye edildi

SAMSUN'da 42 yaşındaki eşi Erdoğan Altun'u bıçakla öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan 37 yaşındaki Bedriye Altun, tahrik altında yaralama sonucu ölüme sebebiyet vermekten 5 yıl, 5 ay hapis cezasına çarptırıp, tahliye edildi.

Kocasını öldüren kadın 5 yıl hapis cezası aldı ama, tahliye edildi

Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, (DHA)- Olay, Canik İlçesi'nde yaklaşık 13 ay önce meydana geldi. İddiaya göre olay günü eve alkollü gelen 3 çocuk babası Erdoğan Altun, çocuklarını dövdü. Araya geren eşi Bedriye AIltun'u da dövdükten sonra evden ayrıldı. Bir süre sonra tekrar eve gelen Erdoğan Altun ile eşinin arasında yine kavga çıktı. Mutfaktan bıçak alan Bedriye Altun, kocasını tek bıçak darbesiyle karnından yaraladı. Daha sonra sağlık ekiplerine haber verdi. Ambulans ile Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralı tedavisinin ardından taburcu edildi. Kadın ise ifadesi alındıktan sonra Emniyet Müdürlüğü'nden serbest bırakıldı. Bir gün sonra evinde fenalaşan Erdoğan Altun tekrar Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülüp yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Tekrar gözaltına alınan Bedriye Altun, polis tarafından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AVUKAT: DOKTORLAR ADAM GİBİ MUAYENE ETSEYDİ ÖLMEZDİ
Samsun 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'yakın akrabayı öldürmek' suçundan müebbet hapis cezasıyla yargılanan tutuklu sanık Bedriye Altun, bugünkü karar duruşmasında hazır bulundu. Mahkemede ifade veren Bedriye Altun, "Ben herkesten özür dilerim. Tek istediğim çocuklarımın yanında olmak" dedi. Duruşmaya katılan Erdoğan Altun'un annesi Remziye Altun ise, "Bende bir anneyim. Çocuklarına bakarsa davacı şikayetçi değilim" diye konuştu. Sanık avukatı Ata Giritli ise yaptığı son savunmasında, "Olayın birinci derecede doktorların ihmali sonucu olduğunu düşünüyorum. Doktorlar adam gibi muayene etselerdi bu olay olmayacaktı. Bu olayda bir aile yıkıldı. Takdir mahkemenindir" dedi.
İfadeleri tamamlayan mahkeme heyeti, tutuklu sanığı tahrik altında yaralama sonucu ölüme sebebiyet vermek suçundan 5 yıl, 5 ay hapis cezasına çarptırıp cezaevinde yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verdi.

Kocasını öldüren kadın 5 yıl hapis cezası aldı ama, tahliye edildi - Resim: 1


Kocasını öldüren kadın 5 yıl hapis cezası aldı ama, tahliye edildi - Resim: 2

dha