Abone Ol

Esenler'de tüm mahalle geceyi sokakta geçirdi

ESENLER'de gece saatlerinde bir inşaatın istinat duvarı çöktü. Mahalle sakinleri durumu polis ve zabıtaya bildirdi.

Esenler'de tüm mahalle geceyi sokakta geçirdi

Mahalle sakinleri durumu polis ve zabıtaya bildirdi. Zabıta ekipleri olayın yaşandığı sokakta bulunan 4 binayı boşalttı. Gece saatlerinde evlerinden çıkan onlarca bina sakini sokakta beklemeye başladı. Olay, Esenler, Kemer Mahallesin'de yaşandı. Edinilen bilgiye göre gece saat 02.00 sıralarında 908. Sokak'ta bulunan bir inşaatın istinat duvarı henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. Yataklarından fırlayan mahalle sakinleri durumu önce komşularına daha sonra da polis, zabıta ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ve zabıta ekipleri olayın yaşandığı sokakta bulunan vatandaşlardan bilgi aldı. Zabıta ekipleri yaptığı ilk incelemeler sonunda sokakta bulunan 4 binayı tehlike nedeniyle boşalttı.

"BURADA 4 BİNA TEHLİKE ALTINDA"
Olayın yaşandığı sokakta oturan Naciye Tonbaş isimli bir kadın "Bu inşaat başladığından beri bütün sokak dışarda. Her Pazar günü evdeyim bina gümbür gümbür yerinden oynuyor. Çaydanlık masanın üzerinden gidiyor. Binanın arası açılınca yukarıdan taşlar düşüyor. İmar Müdürlüğü ve zabıtayı arıyoruz, geliyorlar burada hiç bir tehlike yok diyorlar. Kendi mühendislerine söylüyorum, bina açılmış diyorum bana hiç bir şey yok diyorlar. Bu gece de biz uykudayken çatırdılar olunca komşular haber verdi çıktık dışarıya. Burada 4 bina tehlike altında. İnşaat firmasından yetkililere ulaştık, adam ben çalışmama devam edeceğim diyor. Muhtar bile gelip bakmış herhangi bir tehlike yok, oturabilirsiniz demiş" dedi.

SU BORUSU PATLADI, ÇÖKMELER DEVAM ETTİ
Olayın yaşandığı sokak zabıta ekipleri tarafından şeritlerle kapatılarak önlem alındı. Bu sırada çökmenin meydana geldiği yerde bulunan su borusu patladı. Zabıta ekipleri durumu İSKİ ekiplerine bildirdi. Çökmenin meydana geldiği yerden akan sudan dolayı zaman zaman toprakların inşaat alanına kaydığı görüldü. Olay yerine gelen İSKİ ekipleri daha çok çökme olmasın diye akan suyu keserek önlem aldı. Zabıta ekipleri olay yerine kimseyi yaklaştırmadığı görüldü. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, mahalle sakinlerinin, zabıta, İSKİ ve itfaiye ekiplerinin olay yerindeki bekleyişi sürüyor.


Esenler'de tüm mahalle geceyi sokakta geçirdi - Resim: 1
Esenler'de tüm mahalle geceyi sokakta geçirdi - Resim: 2
Esenler'de tüm mahalle geceyi sokakta geçirdi - Resim: 3
Esenler'de tüm mahalle geceyi sokakta geçirdi - Resim: 4
Esenler'de tüm mahalle geceyi sokakta geçirdi - Resim: 5
Esenler'de tüm mahalle geceyi sokakta geçirdi - Resim: 6
Esenler'de tüm mahalle geceyi sokakta geçirdi - Resim: 7
Esenler'de tüm mahalle geceyi sokakta geçirdi - Resim: 8