Abone Ol

Ertuğrul Bey şokta oğlu ölüyor mu? Diriliş Ertuğrul 124. bölüm fragmanı!

Diriliş Ertuğrul 123. son bölümü TRT1'de yayınlandı. Dizi son bölümün ekrana gelmesinin ardından yeni bölüm fragmanı da geldi.

Ertuğrul Bey şokta oğlu ölüyor mu? Diriliş Ertuğrul 124. bölüm fragmanı!

Diriliş Ertuğrul son bölümde; Ertuğrul Bey, altın yaya layık görülür. Ertuğrul’un gizli odada yer alan isimler listesini bulmayı kafasına koyuyor. Ertuğrul kendi hür beyliğini kurmayı hedefliyor.

İlbilge babasının gelişi ile yalancı konumuna düşüyor. Söğüt’te vergi toplamaya gelen Umur Bey (İlbilge’nin babası) Gündüz’ün öfkesinden nasibini alıyor. Osman ise İlbilge’ye unutulmayacak bir ders veriyor.

İlbilge bir yandan bu durumla uğraşırken diğer yandan Dragos’un oyununa geliyor. Heyecan yaratan 123. son bölümde başka neler yaşandı? İşte Diriliş Ertuğrul 124. yeni bölüm fragmanı...

 Diriliş Ertuğrul 123. Son bölümde; Ertuğrul kendi canını hiçe sayıp önemli bir görev üstleniyor. Hedefinde gizli sandık ve içindeki isim listesi var. Umur Bey'in obaya gelmesi ile İlbilge'nin babası olduğu ortaya çıkıyor ve İlbilge yalancılıkla suçlanıyor. Osman her fırsatta öfkesine yenik düşen ağabeyi Gündüz'e büyük bir ders veriyor. İlbilge babasının rahatsızlığı ile görevi devralıyor. İlbilge korkusuz sözleri ile gerekirse kan döküleceğini söylüyor. Bu sözleri duyan Dragos da hain planını yapıyor. İlbige'ye Gündüz ve Ertuğrul'un yönetimi hakkında çarpıtılmış bilgiler verir. Ertuğrul ise kendi hür beyliğini kurmaya hazırlanıyor. Diriliş Ertuğrul dizisi son bölümde başka neler yaşandı? 

Diriliş Ertuğrul 124. bölüm fragmanı

DİRİLİŞ ERTUĞRUL SON BÖLÜMDE NELER YAŞANDI? BÖLÜM ÖZETİ

Ertuğrul Bey, Türk'ü ayakta tutacak isimlerin yazdığı listeden haberdar oluyor. Gizli bir sandıkta bulunan liste gizli odada tutuluyor. Ancak Moğollar bu listeye ulaşıyor. Ertuğrul gizli sandığı ele geçirmek için bir plan yapıyor. Ertuğrul kendi sandığı almak istese de onun hayatının ne kadar değerli olduğu ve Alp'lerin sandığın peşine düşmesi söyleniyor. Ertuğrul Selçuklu Devleti'nin çökmekte olduğunu ve yeni bir devlet kurulmasının kaçınılmaz olduğunu söylüyor. Ertuğrul listede yazanların onun canından kıymetli olmadığını söylüyor.

OSMAN'DAN İLBİLGE'YE: DEMEK BİR YALANCIYMIŞSIN

Obaya vergi toplamak için gelen Umur Bey tansiyonu yükseltiyor. İlbilge'nin babası Umur Bey'in Hayme Ana'ya çıkışı Gündüz Alp'in hançer çekmesi ile sonuçlanıyor. Gündüz Umur Bey ve adamlarına tehditler savuruyor. Hayme Ana'nın müdahalesi ile Gündüz, hançerini indiriyor. Artuk Bey ortalığı sakinleştiriyor ve Umur'un görevini yapması için ortam sağlayacağını söylüyor. Ayrıca haddini bilmezse bedelini ödeyeceğini de söylüyor. Osman İlbilge'ye yalancı olduğunu söylüyor.

DRAGOS'UN TEOKLES'İ ÖLDÜRME PLANI

Dragos Teokles'in peşinde. Teokles de tehditin farkında ve sürekli kendini kullanıyor. Dragos papazın adını kullanarak Teokles'e bir adam gönderiyor. Dost görünümlü bu adam çaktırmadan Teokles'in ilacına zehir karıştırıyor.

OSMAN'DAN AĞABEYİNE DERS

Gündüz, Artuk Bey'e neden alttan aldığını soruyor. Hayme ana Gündüz'ün haddini aştığını söylerken içeri Osman giriyor. Babası yokken onun itibarını korumalıyız diyerek ağabeyine ders verir ve “Babamın on yıldır kanıyla, canıyla, itinayla kurduğu Söğüt'ü senin öfken yüzünden başımıza yıktıramayız ağabey.”

Der. Ancak Gündüz'ün gözü öfkeden başka bir şey görmez. Hayme Ana Artuk Bey'in bu işin asıl yapılacağını göstereceğini söyler. Ancak Gündüz ikna olmaz. Osman tahrike gelip haklıyken haksız duruma düşmemeleri gerektiğini söyler. Ancak Gündüz onu da dinlemez.

İLBİLGE: GEREKİRSE KAN DÖKECEĞİZ

Umur Bey vergi görevi için liderliği İlbilge'ye veriyor. İlbilge bu işi hakkıyla yapacağını gerekirse karşı gelenlere diz çöktüreceğini söylüyor. Umur Bey'in hasta olduğu ve vazifeyi İlbilge'nin yapacağı söyleniyor. Dragos da uzaktan bu konuşmaları dinliyor. İlbilge, Artuk Bey ve Gündüz'e güvenemeyeceklerini söylüyor. Dragos duyduklarından çok memnun oluyor. Çünkü İlbilge Artuk Bey'in onlara yol göstermemesi ya da herhangi bir sorun yaşanması durumunda gerekirse kan döküleceğini söyler. Dragos allem edip kallem edip İlbilge'nin karşısına geçip Gündüz ile ilgili konuşur. Gündüz'ün babasının ilk göz ağrısı olduğunu ve onun için her şeyi yapacağını söyler. İlbilge zangoç kılığındaki Dragos'a altın verir ve daha çok bilgi karşılığında daha da çok vereceğini söyler.

ERTUĞRUL ALTIN YAY İLE DÖNÜYOR

Bamsı ve Turgut Alp Ertuğrul'u dere tepe arıyor ama bulamıyor. Ertuğrul Bey onları buluyor. Bamsı Ertuğrul'un eyerindeki 3 oklu altın yayı fark eder. Ertuğrul zamanı gelince her şeyi anlatacağını söyler.