Abone Ol

Erkek kuzenlerine tecavüz eden çocuklara 13- 20 yıl hapis istemi

ERZURUM'da tümü erkek olan A.K. (17), kardeşi V.K. (15) ile kuzenleri O.K. (14) ve V.K. (12) hakkında, diğer erkek kuzenleri 12 yaşındaki K.K.'ya tecavüz ettikleri iddiasıyla 1'nci Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Erkek kuzenlerine tecavüz etti!

Kuzenlerden A.K.'nın 20 yıla kadar, diğerlerinin ise 13 yıla kadar hapsi isteniyor.
Olay, 28 Nisan 2014 günü meydana geldi. Suça sürüklenen çocuklardan V.K., iddiaya göre kuzeni K.K.'yı tehdit ederek halasının evine götürdü. V.K. kuzeni K.K.'yla fiili livata yoluyla ilişkiye girmek isterken halası B.Ş. eve geldi. Yeğeni V.K. ile K.K.'yı telaşlı halde görünce durumu anlayan hala B.Ş., K.K.'nın annesiyle birlikte polise başvurdu.
Şikayet üzerinde A.K., kardeşi V.K., diğer kuzenler O.K. ve V.K. hakkında 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamede A.K.'nın 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 12 yıla kadar, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 1 yıl 8 aydan 8 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edildi. Diğer kuzenler V.K., O.K. ve V.K.'nın ise 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 7 yıla kadar, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan ise 1 yıl 3 aydan 6 yıl 3 aya kadar hapis cezası verilmesi istendi.


'RUH SAĞLIĞI BOZULMUŞ' RAPORU
İddianamede, suça sürüklenen çocukların işlemiş oldukları fiillerin hukuki anlam, sonuçlarını algılama ve davranışlarını yönlendirme yeteneklerinin bulunduğunun rapor edildiğine vurgu yapıldı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından mağdur çocuk K.K. için verilen raporda ise ruh sağlığının bozulduğu tespit edildi.


HEYET, SALONDAKİLERİ ÇIKARIP MAĞDURU DİNLEDİ
1'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada suça sürüklenen çocuklar suçlamaları kabul etmedi. Mağdur K.K.'nın başından geçenleri anlatabilmesi için mahkeme heyeti, dinleyici olarak duruşmaya katılanları duruşma salonunun dışına çıkardı. K.K., duruşmada yaşadıklarını şöyle anlattı:
"O.K. ilk olarak evlerinin çatı kısmında yaptı. Diğerleri de öğrendi. Babamla, abime söylemekle tehdit etti ve ilişkiye girdiler. Babam sinirli olduğu için korkumdan aileme anlatamadım. Son olarak 28 Nisan günü dışarıda top oynarken babam ve abim de olay yerinden geçiriyordu. V.K. babamı göstererek 'diyeyim mi?' diye tehdit etti ve böylece B.Ş.'nin evine gittik. V. camdan girip kapıyı açtı, beni içeri aldı. V.'nın halası B.Ş. eve gelince bizi gördü. Annemi aradı ben de tüm olanları aileme anlattım."
Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.