Abone Ol

Erdoğan'ın resti Yunan medyasını çıldırttı: Erdoğan'ın eline koz verdik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina'daki tarihi Lozan restinde rahatsız olan Yunan basını hükümeti sert bir dille eleştirildi: Tarihi fiyasko, Erdoğan'ın eline koz verildi.

Yunan medyası çıldırdı: Erdoğan'ın eline koz verdik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 65 yıl aradan sonra Yunanistan'a Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyareti gerçekleştirdi. Tarihi ziyaret, tarihi anlara sahne oldu. Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'un "Lozan Anlaşması'nın güncellenmesine gerek yok" sözlerine rest çeken Erdoğan, Yunanistan'daki ikinci Lozan restini ise Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a çekti.

Türkiye-Yunanistan arasındaki tarihi ziyaretin ilk günü, beklendiği gibi Yunanistan basınında manşetten verildi. To Vima gazetesi "Başkanlık Sarayı'nda yenilgi" manşetini atarken, Elefteros Tipos gazetesi haberi "Tarihi fiyasko" başlığıyla verdi.

İşte Yunan medyasından manşetler,

"İLK GÜNDE GERİLİM, TÜRK LİDER TALEPLERİNİ SIRALADI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunan Başbakan Alexis Çipras'ın fotoğafını kullanan Kathimerini gazetesi, "İlk günde gerilim, Türk lider taleplerini sıraladı" manşetiyle okuyucularının karşısına çıktı.

"TARİHİ BİR BULUŞMA AMA YANLIŞ SEVENLER İÇİN"

Benzer bir fotoğrafa yer veren Naftemporiki gazetesi ise "Tarihi bir buluşma ama yanlış sevenler için" başlığını tercih etti.

"BAŞKANLIK SARAYI'NDA YENİLGİ"

To Vima gazetesinin manşeti de "Başkanlık Sarayı'nda yenilgi" oldu.

"ERDOĞAN, ATİNA'DA HÜCUM TAKTİĞİ İZLEDİ"

Kathimerini gazetesi, "Erdoğan Atina'da 'hücum taktiği' izledi. Erdoğan, Batı Trakya ve darbeden sonra Yunanistan'a kaçan askerler konularında ısrarlıydı" dedi.

Erdoğan'ın resti Yunan medyasını çıldırttı: Erdoğan'ın eline koz verdik! - Resim: 1

"SES TONLARI YÜKSEK AMA ANLAŞABİLMEK İÇİN AÇIK SÖZLER"

İktidar partisi SYRIZA'nın yayın organı Avgi gazetesi "Ses tonları yüksek ama, ilişkilerin düzelmesi için irade mevcut. Anlaşabilmek için açık sözler" diye yazdı.

"TARİHİ FİYASKO, HATALAR ZİNCİRİ"

Elefteros Tipos gazetesi "Tarihi fiyasko" başlıklı haberinde "Hatalar zinciri... Cumhurbaşkanlığı arenaya dönüştü. Çipras ise savunma pozisyonunda idi. Ziyaret iyi hazırlanmadı" dedi.

"ERDOĞAN'IN ELİNE KOZ VERİLDİ"

"Hükümetinin yanlışlar dizesi Erdoğan'ın eline koz verdi" ifadelerinin kullanıldığı haberde, şöyle devam edildi: "Yapılmaması gerek bir ziyarette Türkiye Cumhurbaşkanı, hem Lozan hem de azınlıklar konusunda kendi itirazlarını yüksek sesle söyledi. Çipras ise dinlemekle yetindi."