Abone Ol

Erdoğan'ın kafasına silah dayamıştı... O filmin yapımcısına hapis şoku

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başına silah dayanması ve ailesinin öldürülmesi sahnelerinin canlandırıldığı "Uyanış" filminin yönetmeni Ali Avcı’nın terör örgütü yöneticiliği suçundan 22,5 yıla kadar hapsi istendi.

Erdoğan'ın kafasına silah dayamıştı... O filmin yapımcısına hapis şoku

15 Temmuz kanlı darbe girişimini anlatan 'Uyanış' adlı skandal filmin yapımcısı Ali Avcı hakkında ‘silahlı terör örgütü yöneticisi olmak’ suçu kapsamında iddianame hazırlandı.

Avcı’nın aralarında Hidayet Karaca’nın da bulunduğu bazı FETÖ üst düzey yöneticileriyle irtibatı tespit edilirken örgütün kapatılan kanalı Samanyolu’nda da SGK kaydının bulunduğu belirlendi.

Avcı’nın sık sık Pensilvanya’ya giderek Gülen ile görüştüğü, şirketinin isminin de Gülen tarafından konulduğu tespit edildi.

15 Temmuz kanlı darbe girişimini anlatan 'Uyanış' filminin fragmanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başına silah dayanmış ve ailesinin öldürüldüğüne ilişkin skandal görüntülere yer verilmesi ardından filmin yapımcısı Ali Avcı gözaltına alınmıştı.

Avcı hakkında başlatılan soruşturma kapsamında 'Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak' suçu kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Ali Avcı'nın evinde, Yıldız Üniversitesi'ndeki FETÖ soruşturması kapsamında hakkında arama kararı bulunan ByLock kullanıcısı Doç. Dr. Fatih Karabiber'i sakladığı anlaşılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapımcı Ali Avcı hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Terör ve Örgütlü suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay tarafından 'Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak' suçu kapsamında iddianame düzenlendi.

SAMANYOLU'NDA SGK KAYDI

İddianamede, "Şüpheliyle ilgili yapılan araştırmada Evrensel Yapım Senaryo Medya Danışmanlığı Dış Tic. Ltd. Şti. ünvanlı firmanın sahibi olduğu ve terör örgütünün kapatılan yayın organı Samanyolu Yayıncılık Hizmetleri'nde SGK kaydının bulunduğu, ayrıca terör örgütünün kuruluşlarından 'Kimse Yok mu?' isimli derneğin Malatya Şubesi'nde kaydının olduğu tespit edilmiştir" denildi.

ŞİRKETİNİN İSMİNİ GÜLEN KOYMUŞ!

İddianamede Ali Avcı hakkındaki birden fazla itirafçı beyanına yer verildi. Alınan tanık beyanlarında Ali Avcı'nın Amerika'ya gidip Fetullah Gülen ile görüştüğü, Evrensel isimli şirketinin adının bile FETÖ elebaşı Gülen tarafından konulduğu, aynı zamanda Avcı'nın örgütte bölge imamlığı görevi yaptığı kaydedildi. Bir tanık, Avcı'nın Samanyolu Televizyonu'nda yayınlanan bazı kumpas dizilerinin diyaloglarını yazan Emniyet Müdürü Bayram Özbek ile de irtibatlı olduğu kaydetti.

FETÖ'CÜLERLE İRTİBATLI ÇIKTI

Aynı zamanda Avcı'nın Tahşiye Kumpası Soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu eski Başkanı Hidayet Karaca ve FETÖ bünyesindeki kapatılan Gazeteciler Yazarlar Vakfı'nın son Başkanı Mustafa Yeşil ile telefon irtibatı belirlendi.

ÖRGÜT YÖNETİCİSİ

Avcı'nın FETÖ bünyesinde 'Küçük Bölge İmamlığı' denilen örgüt faaliyetleri düzenleme ve görevlendirme yetkisine haiz yönetici vasfında görevüstlendiği kaydedildi. İddianamenin sonuç bölümünde şu satırlara yer verildi: "Soruşturma evrakı kapsamındaki itirafçı beyanları ve teşhisleri, son olarak yönetmenliğini yaptığı '15 Temmuz-Uyanış' filminin içeriği, terör örgütü iltisakı analiz ve dijital materyal inceleme raporları, soruşturma kapsamında ikametinde terör örgütü mensubu firari şahsın yakalandığına ilişkin tutanaklar, başta terör örgütünün medya yapılanmasının üst düzey yöneticilerinden olan Hidayet Karaca ve Mustafa Yeşil olmak üzere birçok örgüt mensubuyla irtibatlı olması ve örgütsel faaliyetlerine ilişkin sair tespitler nazara alındığında, şüphelinin yakalanma tarihinden önceki dönemden beri mevcut delil durumuna göre ilk olarak tespit edilebildiği kadarıyla örgütsel isimlendirilmeyle 'Küçük Bölge İmamlığı' denen örgütün amacına uygun biçimde işleyişini sağlayan, örgüt üyelerine görev veren, emir ve idare yetkisine sahip olan konumuna göre örgüt faaliyetlerini düzenleme ve görevlendirme yetkisini haiz yönetici vasfında görev üstlenerek faaliyet yürüttüğü, yakalanma tarihindeki tespit edilebilen örgütsel konumu, eylemleri, hakkındaki tespitlere göre terör örgütünün temel politikasına göre basın yayın üzerinden toplumsal algı idaresi alanında sorumluluk üstlenen ve faaliyetlerde bulunan yöneticilerinden olduğu, yakalama tarihine kadar faaliyetlerine aktif olarak devam ettiği anlaşılmıştır."

Ali Avcı ilerleyen günler İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: Sabah