Abone Ol

Erdoğan’ın eski danışmanından Hilal Kaplan’a sözde soru tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski metin yazarı ve eski AKP Milletvekili Aydın Ünal, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Aydın Ünal, Hilal Kaplan'ın Trump'a sorusu için, "sözde soru" ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın eski danışmanından Hilal Kaplan’a sözde soru tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, “Barış Pınarı Harekatı” sonrası dün ilk kez yüz yüze görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin yankıları devam ederken, basın toplantısında Trump'a soru soran Sabah yazarı Hilal Kaplan da konuşulmaya devam ediyor.

Söz konusu toplantıda, Hilal Kaplan, Trump’a “Selefi Barack Obama’nın hatalı dış politikasının üstesinden gelmek gibi bir yükü olduğunu, bu hatalardan birinin YPG olduğunu” söyleyerek, Erdoğan’la görüşmesinin ardından halen Abdullah Öcalan’ın manevi evladı Mazlum Kobani’ye Beyaz Saray davetinin geçerli olup olmadığını sordu.

Trump ise, sorularını sorduktan sonra Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan'a, “Gazeteci olduğunuza emin misiniz” dedi. Trump daha sonra, Kaplan'a, Kobani'yi kastederek, "Onunla yakın zamanda iyi bir görüşme gerçekleştirdik. Onunla beraber çalışıyoruz" diye belirtti.

"SÖZDE SORU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski metin yazarı ve eski AKP Milletvekili Aydın Ünal ise, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Aydın Ünal, Hilal Kaplan'ın Trump'a sorusu için, "sözde soru" ifadesini kullanırken, Trump'ın Kaplan'a gösterdiği tepkiyi de "yerinde" olarak nitelendirdi.

Ünal, aynı zamanda, Trump'ın açıklamalarının da arada kaynadığına işaret ederken, Trump'ın söz konusu soruya verdiği yanıtın "sorun" teşkil ettiğini ifade etti.

Aydın Ünal, "(Sözde) soru ve Trump’ın yerinde tepkisi konuşulurken yaptığı açıklama araya kaynıyor, dikkatlerden kaçıyor. Trump’ın şu açıklamaları son derece sorunlu" diye belirtti.

Erdoğan’ın eski danışmanından Hilal Kaplan’a sözde soru tepkisi - Resim: 1

(ODATV)