Abone Ol

Erdoğan'ın diploması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nereden mezun?

Son dakika haberleri: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite mezunluğu ve diploması seçim dönemi ile yeniden tartışma konusu. Cemil Barlas da 'Erdoğan'ın diplomasının orjinalini FETÖ ele geçirip yokt etti ' iddiasında bulununca konu gündem oldu.

Erdoğan'ın diploması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nereden mezun?

24 Haziran'a sayılı günler kala her seçim dönemi olduğu gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diploması tekrar gündemde. Peki Erdoğan nereden mezun hangi üniversiteden diploması var?İşte Recep Tayyip Erdoğan'ın mezun olduğu okullar ve eğitim durumu hakkında Cumhurbaşkanlığı resmi sitesindeki bilgiler;

Aslen Rizeli olan Recep Tayyip Erdoğan 26 Şubat 1954'te İstanbul'da doğdu. 1965 yılında Kasımpaşa Piyale İlkokulu'ndan, 1973 yılında ise İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu.

Fark dersleri sınavını vererek Eyüp Lisesi'nden de diploma aldı. Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu.

Erdoğan'ın diploması her seçim döneminde tartışma konusu olunca YSK kendisine teslim edilen orjinal mühürlü diplomayı yayınlamıştı.

Recep Tayyip Erdoğan'ın diploması üzerinden polemikler üreten muhalefet konuyu 2018 seçimleri için yeniden piyasaya sürünce Cemil Barlas'tan şaşırtan bir iddia geldi.

Erdoğan'ın diploması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nereden mezun? - Resim: 1

A Haber kanalındaki canlı yayında Cemil Barlas: "Belli bu FETÖ'cüler Tayyip Erdoğan'ın diplomasının orijinali bir yerden ele geçirip yok etmişler" iddiasında bulundu.

İşte Cemil Barlas'ın A Haber canlı yayınındaki o açıklaması:

Barlas twitter hesabından da gelen tepkiler üzerine bir Erdoğan'ın askerlik fotoğrafını paylaştığı şu twiti attı:

Erdoğan'ın diploması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nereden mezun? - Resim: 2