Abone Ol

Erdoğan'dan son dakika önemli açıklamalar: Zehir evlerin içine kadar girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜBİTAK ödülleri törenine katılıyor.

Erdoğan'dan sert çıkış: Zehir evlerin içine kadar girdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK Ödül Töreni'ne katıldı.

Şu sıralar burada bir konuşma yapan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bu hafta içerisinde Sudan, Çat, Tunus'a ziyaretlerimde eserleri yerinde gördüm, iftihar ettim. Ülkenin cumhurbaşkanına burayı (Sevakin Adası) tahsis ederseniz restore edelim dedim. O da sağolsun kabul ettiler. Bir de First Lady'ları devreye sokunca işi sağlama aldık, o da kabul etti.

Yüzyıllarca sayısız yeniğe imza atmış bir ecdadın torunları olarak bilim ve teknoloji konusunda nasıl oldu da bu kadar geriye düştük. Son iki asırda yaşadığımız geri kalmışlığı yalnızca maddiyatla, bütçeyle veya insan kaynağıyla açıklamak bana göre hatalı bir yaklaşım olacaktır.

Ben burada temel sıkıntının zihniyet meselesi olduğunu düşünüyorum. Evet, biz mücadeleyi önce zihinlerimizde ve gönüllerimizde kaybettik. Bu süreçte en büyük hatayı, özgüvenimizi, kendimize olan itimadımızı, başarabileceğimize dair inancımızı törpüleyerek yaptık.

Bize hep umutsuzluk, karamsarlık pompalandı. Başarının sırrı yapabileceğine inanmaktır. Başarının anahtarı özgüven sahibi olmak kendi kabiliyetlerinin farkına varmaktır. İman varsa imkan da vardır."

Bir Kudüs meselesinde dolarlar işi halledebildi mi? Dolarlar dünyayı satın alabildi mi? Bu kadar tehdit salladılar, sonunda 128 ülke sen benim irademi dolarla satın alamazsın dedi. Hakikat yerini buldu."