Abone Ol

Erdoğan'dan öldürülen Rus elçi için flaş açıklama!

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un çevik kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülmesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez konuştu.

Erdoğan'dan öldürülen Rus elçi için flaş açıklama!

Dünyanın gözü kulağı Ankara'da. Rusya'nın Ankara Büyükelçisi'nin polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülmesi sonrası son dakika haberleri beş peşe geliyor.

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamları ajanslara son dakika olarak düştü:

Alçakça ve hunharca katledilmesini nefretle kınıyorum.Diplomatlar arasında müstesna rolü olan Karlov'la bir hafta önce Tataristan Cumhurbşakanı'nı türkiye'ye getirmiş ve Rusya Türkiye ilişkilerini konuşma fırsatımız oldu. Rusya lideri Putin'le bu konuyu görüşme fırsatımız oldu.

Kendileri rusya Başkonsolosluk ve elçilik gibi noktalarda güvenliklerin arttırılması için ricaları oldu. Bizim de ısrarımıza rağmen sayın Karlov'un cenazesini kendi göndereceği uçakla almak istediklerini belirttiler. Kendilerinin göndereceği görevlilerin de soruşturmaya dahil edilmesini talep ettiler.

Bu katil Mevlüt Mert Altıntaş. İki yıllık polis meslek yüksekokulu mezunu. Bu durumda kendilerine bir şeyler çıkarmanın gayretinde olan mahfilleri gayet iyi biliyoruz. Şu anda olay tüm boyutlarıyla araştırılacaktır.

Halep'teki mazlumların İdlib'e taşınmasına yönelik adımlar Rusya ve Türkiye'nin girişimlerinin ürünüdür. Rusya lideri Putin'le yaptığımız görüşmede bunun bir prvokasyon olduğundan hemfikiriz.

Hastanede Karlov ile ilgili atılacak adımlar, aileisyle görüşülerek sürdürülmektedir. Buradaki işlemler bittikten sonra sayın Karlov'u Rusya'ya göndereceğiz. Rusya ile ilişkilerimiz çok çok önemli! Rusya ile ilişkilerimizi bozmak isteyenlere sesleniyorum; boşa bekliyorsunuz. Bizler mutabakatımızı ortaya koyduk. Bir kez daha sayın Karlov'a yapılan saldırıyı kınıyor, ve başta sayın Putin olmak üzere tüm Rusya halkına başsağlığı dileklerimi sunmak istiyorum.