Abone Ol

Erdoğan'dan kabine revizyonu açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine revizyonu iddialarıyla ilgili soruya yanıt verdi.

Erdoğan'dan kabine revizyonu açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandum seçim sonuçları sonrası gündeme gelen kabine reviizyonuyla ilili olarak, "

Hükümetin tasarruf alanına ben tabi ki cumhurbaşkanı olarak giremem. Şu anda gündemde böyle bir şey söz konusu değil. Ama ilerde ne olur, ne biter şu anda söylemek yanlış olur." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan’a hareketinden önce havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulundu.  Bir gazetecinin "Kabinede revizyon meselesi… MHP’li bakanlar da olacak deniyor…" sorusuna Erdoğan şunları söyledi:

"İLERDE NE OLUR, NE BİTER ŞU ANDA SÖYLEMEK YANLIŞ OLUR"

"Tabi kabine değişikliği teklifi cumhurbaşkanının değildir, hükümetindir. Dolayısıyla hükümetin tasarruf alanına ben tabi ki cumhurbaşkanı olarak giremem. Şu anda gündemde böyle bir şey söz konusu değil. Ama ilerde ne olur, ne biter şu anda söylemek yanlış olur. Sağlıklı bir biçimde yürüyen bir hükümet yapısı var, ekonomide yükseliş trendi içerisindeyiz.

Ama her alanda da hükümetimizin başarısı, bunu değerlendirme bu noktada sayın Başbakan’ın kendi tasarrufları her an olabilir. Ha bu tasarrufları tabi ki cumhurbaşkanı olarak paylaşma imkanımız da olacaktır. Ne bir kapama, ne de böyle bir karar yetkisi açıklama gibi bir anlayışım söz konusu değildir. Buradaki yetki başbakan ve hükümete aittir.

Ama biz Türkiye’de bir şeyi alışkanlık haline getirdik. Sağlıklı bir hükümet yapısıyla geleceğe yürümek… Her an hükümetlerin değiştiği bir yapı değil. Ki bizim hedefimiz güven ve istikrardır. Temennimiz odur ki hükümetimizin alacağı kararlar paylaşılır ve hizmet devam eder. "