Abone Ol

Erdoğan'dan İnce'ye: Utanmadan sıkılmadan beni televizyona davet ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin televizyon davetiyle ilgili "Utanmadan sıkılmadan televizyona davet ediyor. Üzerimizden kalkıp reyting sağlayacak kendine. Biz seni muhatap alır mıyız?" dedi.

Utanmadan sıkılmadan beni televizyona davet ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

SAKARYA'DA PATİLERİ KESİLEN YAVRU KÖPEĞİN ÖLÜMÜ:

Bu olayda da bunlara bizim mesafeli veyahut da bir müsamaha göstermek mümkün değil. Yani bizim için bu noktada bir insan ölümü neyse buna da böyle bakıyoruz. Sapanca'da yaşanan olay sonrası savcılık soruşturma başlattı.

AK Parti olarak, Hayvanları Koruma Kanunu'nu biz çıkarttık. Meclis'in yoğunluğu nedeniyle gündeme getirilmeyen hayvan haklarıyla ilgili yeni yaptırımları ve düzenlemeleri içeren hükümet tasarısını da inşallah seçim sonrası dönemde süratle yürürlüğe sokacağız.

SURUÇ'TA AK PARTİLİLERE SALDIRI

İbrahim arkadaşımız, bunlar ailece gerçekten teröre karşı mücadele veren yürekli bir aile. Burada esnafı dolaşırken, (İbrahim Bey'den bizzat dinledim), "bizim HDP'li olduğumuzu bilmiyor musunuz, buraya nasıl gelirsiniz" demişler. Sonra ağız dalaşı başlıyor ve saldırıyorlar. Özgürlük mücadelesi kendi ülkende, kendi kardeşlerine karşı verilmez.

Ama bu PKK, kendilerine göre "özgürlük" mücadelesini ya dağlara kaçırarak, ya mağaralara sokmak suretiyle verir. Ya da öğretmenlerimizi, insanları kaçırarak verir. Böyle mi verilir özgürlük mücadelesi? Bizim silahımız oyumuzdur, bizim silahımız imanımızdır. Ama siz hala bu yola gelemediniz. 7 Haziran en önemli neticeydi, neticeyi aldınız. Ama şu an içeride olan kişi (Demirtaş) "dökülün sokağa" dedi. Ve 53 vatandaşımız öldürüldü mü, öldürüldü. Yasin Börü şehit edildi mi, edildi.

'HDP MAĞDURİYETİ OYNUYORLAR'

HDP şimdi mağduriyeti oynuyorlar. Ama benim halkım bu oyunu yutmaz. "Daha çok demokrasi" dediğimiz zaman bundan ne anlıyoruz? Bir defa bu ülkede, hangi düşüncede olursa olsun, herkes bütün demokratik haklardan istifade edecektir. Asimilasyon, ret politikalarını kaldırdık. Biz milli birlik beraberlik, kardeşlik dedik, davet yaptık. Ama çukurlar kazıldı, tüneller kazıldı. Diyabakır'ın yıkılan saat kulesi, camiler... Şimdi buraları yeniden onardık.

İNCE'YE APOLET TEPKİSİ

Sizin terörle mücadele adına yaptığınız bir şey var mı? FETÖ'yü de bir cümleyle geçiştirmişler. Sizin terör diye bir sorununuz yok zaten. Terörle mücadele eden Metin Temel Paşa'ya "apoletlerini sökerim" diyor. Geldiği gün hemen apolet sökecekmiş. O apoletleri sen mi taktın ki, sökeceksin. Sen ne zaman cumhurbaşkanlarının böyle bir şey yaptığını gördün.

Ben dördüncü yılımdayım daha böyle bir adım atmadım. Ya bu insan, Cudi'de, Gabar'da operasyonları yürüten insan. Afrin'de bu işi yürüten o.

Zeytin Dalı Operasyonu'nu yürüten komutan o. Senin bir defa nezaketen böyle bir şeyi söyleme hakkın yok. Bu, bizim kahraman askerimize büyük bir saygısızlıktır.

Bürokratik oligarşiyi, biz şimdi bu yeni sistemle yeni dönemde kesinlikle yok edeceğiz.

'AK PARTİ TÜM TÜRKİYE'NİN PARTİSİ OLMUŞTUR'

Bakın ben "Kürt kardeşlerim" diyorum, "Kürtler" demiyorum. Çünkü bizim dinimiz ayette "inananlar kardeştir" diyor. Kürt kardeşlerim kendilerine başka bir devlet aramalarına, toprak aramalarına yok. AK Parti tüm Türkiye'nin partisi olmuştur.

İNCE'NİN TELEVİZYONDA PROGRAM TEKLİFİNE CEVAP

Kalkıp da, patronu olduğu bir dersanede öğretmenlerin sigortasını ödemediği için bir sıkıntı yaşanmışsa, bir defa bu halktan da o öğretmenlerden de özür dilemesi lazım.

Bay Kemal biliyor ki, Bay Muharrem seçilemeyecek. Ve koltuk noktasında bir kişiyi ekarte etmiş olacak.

Bay Muharrem de biliyor ki, seçilemesem de "ben bunun başına illa bela olacağım" diyor. Yani CHP içerisinde bu çekişme devam edecek. Bunların derdi seçim değil, koltuk davası. "Bu koltuğu kim kapar" gayreti içerisinde yürütüyorlar süreci.

Utanmadan sıkılmadan televizyona davet ediyor. Üzerimizden kalkıp reyting sağlayacak kendine. Biz seni muhatap alır mıyız?

OHAL KONUSU

Göreve geldiğimizde OHAL vardı, 1 ayda kaldırdık. Bugünün OHAL'i o dönemin OHAL'i değil. OHAL'i vatandaşlarımızın özgürlüğünde kullanmıyoruz.

KANDİL OPERASYONU

Bu son operasyonlarda oradaki çok önemli bunların toplantı alanlarını vurduk. Henüz neticesini almadık ama vuruldukları kesin.

'Kandil'de toplantı halinde vurulanlar arasında ciddi isimler var mı?' sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Biz bunu büyük ihtimal olarak görüyoruz.' dedi.