Abone Ol

Erdoğan'dan hükümete yakın medyaya Arınç fırçası!

Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kart, Bülent Arınç'ın hükümete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirilerinin, iktidara yakın medya tarafından ağır suçlamalarla hedef alınması sonrası bu gruplara uyarı yapılacağını yazdı!

Erdoğan'dan hükümete yakın medyaya Arınç fırçası!

Star gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kart, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Arınç, Hüseyin Çelik ve Sadullah Ergin'le yaptığı görüşmelere ilişkin kulis yazısında, "görüşme davetini Erdoğan'ın yaptığını" söyledi. Kart'ın Star'da "Ankara’daki üç ana konuya dair notlar" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

Normalde zaten Ankara’da mesela “CHP’de iç tartışma” haber değildir; ancak konu sadece iki AK Partili arasında geçse bile haberdir!

Hele Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç’ın kendisini de rahatsız eden açıklamalarından sonra 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le görüşüyor, ardından Gül de Arınç ve kendisine yakın bilinen eski bakanlar Nihat Ergün, Sadullah Ergin ve Hüseyin Çelik’le bir araya geliyorsa amasız, fakatsız, kıyassız haberdir...

İlk görüşme iki kişi arasında geçtiği için 3 saatlik Külliye bölümünü bilmiyoruz. Ancak ikinci görüşmeye dair kimi bilgiler ilkini de biraz aydınlatıyor.

Birkaç maddede sıralayalım:

- Görüşme davetini Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı, Gül de icabet etti. Daha önce İstanbul’da bir davet ve düğünde planladıkları görüşmeyi ‘son gelişmeler üzerine’ olduğu tahmin edilen bir telefon görüşmesi ile hayata geçirdiler.

- Gül’ün ertesi gün Arınç ve diğer üç bakanla bir araya geldi. Üç isimden ikisi, eski Sanayi Bakanı Nihat Ergün ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in Gül ile zaman zaman görüştükleri biliniyor.

- Gül’ün de zaman zaman özel görüşmeleri için Ankara’ya gelip gittiği sır değil. Ancak bütün bu görüşmelerin ‘siyasi hareket’ boyutunun olmadığını not edelim.

- Erdoğan gibi Gül’ün de son tartışmalardan rahatsız olduğu belirtiliyor. Anlaşıldığı kadarıyla bu ‘ortak rahatsızlık’ Külliye’de de paylaşıldı ki “görüşme çok olumlu bir havada geçti” yorumu yapıldı.

- Gül’ün de eski bakanlarla toplantısında dış politikada Suriye eksenli gelişmeler ve terörle mücadele sürecine vurgu yaptığı; böyle bir ortamda özellikle partide önemli görevler yapmış olanların Türkiye’nin yararını en fazla gözetmesi gerektiğine işaret ettiği belirtiliyor.

- Görüşmelerde, Arınç örneğinde olduğu gibi, bazı eski bakanlara yönelik gazete, televizyon ve sosyal medyadaki eleştiriler de gündeme geldi, bu konuda da ‘sağlıklı bir ortamın yaratılması gereği’ üzerinde mutabık kalındı.

- Görüşmelerde, AK Parti kökenli ‘yeni bir siyasi hareket’ iddialarının mesnedinin olmadığı da vurgulandı.

- Arınç’ın Gül’le yapılan toplantıdan ayrılışında “Biz hep beraber AK Partiliyiz” ifadesini kullanması bu bakımdan önemli.

Önümüzdeki günlerde medya ve siyasette ‘dil ve üslup’a dikkat edilecek.