Abone Ol

Erdoğan’dan gençlere: Gerektiğinde canınızı verin ama..

Gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gerektiğinde canınızı verin ama milletinize halel getirmeyin, bayrağınızı indirtmeyin, vatanınızı böldürtmeyin, devletinizi yıktırtmayın” dedi.

Erdoğan’dan gençlere: Gerektiğinde canınızı verin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen gençler ve sporcular ile iftar programında konuştu.

Büyük hedefleri, hayalleri, idealleri olmayanların geleceğinin de olmayacağını söyleyen Erdoğan, “Hayaller ile hakikatler arasında sadece azim, gayret, emek, alın teri vardır. İnanırsanız ve çalışırsanız başarırsınız.

Geçtiğimiz 16 yılda demokrasiden ekonomiye her alanda ülkemizi gençliğimizdeki hayallerimizin, hedeflerimizin peşinden giderek kat ve kat büyütmeyi başardık. Şimdi 2023 hedeflerimize ulaşarak bugüne kadar elde ettiğimiz başarıları taçlandırmak istiyoruz.

Sizlere de miras olan 2053 ve 2071 vizyonlarımızı bırakıyoruz. 2053 ve 2071’i biz görmeyeceğiz. Ama ben inanıyorum ki; siz göreceksiniz, siz inşa ve ihya edeceksiniz” diye konuştu.

Gençlere çok daha büyük, çok daha zengin bir Türkiye bırakmak için çalışmayı sürdüreceklerini vurgulayan Erdoğan, “Yeni yönetim sistemimiz istikrarımızın güvencesi olmanın yanında, kararları daha hızlı almamızı ve uygulamamızı sağlayacaktır.

Seçime özellikle önce 25, daha sonra 18 yaşa inmek suretiyle seçilme yaşına kazandırdığımız bu özgüven İstanbul’u fetheden Fatihlerin akranlarına temsil mekanizmalarında yer alabilme fırsatını getirdik. Türkiye’nin en önemli gücü genç ve nitelikli nüfustur.

Son dönemde nüfus artış hızımızda bir düşme varsa da gençlerimizin kendileri ve daha sonraki nesillerin geleceği için bu eğilimi yeniden yükselteceklerine inanıyorum. Benim ne için en az 3 çocuk diye tavsiyede bulunduğumu anlıyorsunuz değil mi? Genç kuşak, genç nesle ihtiyacımız var. Eğer nesli ne kadar gençleştirirsek biz Batı’yı geçeriz.

“GENÇ VE DİNAMİK NÜFUSA İHTİYAÇ VAR”
Ekonomide bize bazı şeyler öğretirler. Bunlardan bir tanesi de ekonomide başarının sırları diye. Burada emek, sermaye, istihdam sayarlar. Ben de hep o gençlik yıllarımda şunu düşünmüşümdür:

Hayır, bana göre başarının sırrı ekonomide sadece insandır. İnsan varsa emek var, insan varsa istihdam var, insan varsa yatırım, üretim var. İnsan yoksa bunların hiçbiri yok. Bu sayılanların hepsi de insanın türevidir. Öyleyse genç ve dinamik nüfusa ihtiyaç var. Şu anda Batı yaşlanıyor, Batı yaşlanırken maalesef bizde de yaşlılık alametleri belirmeye başladı.

Eğitimden sağlığa ve istihdama kadar her alanda gençlerimize çok sağlam bir altyapı bırakma konusunda önemli mesafe katettik. Önümüzdeki dönemde 2023 hedeflerimize ulaşarak gençlerimize ve milletimize verdiğimiz sözü tutmuş olacağız.

Bugün kendinizi ne kadar iyi yetiştirir, zihni ve bedeni girişiminizi ne kadar sağlıklı gerçekleştirirseniz, devralacağınız emanetin hakkını o derece iyi verirsiniz. Siz herhangi bir toplumun değil, bu milletin evlatlarısınız” ifadelerini kullandı.

“Bizlerin babaları zor şartlar altında hayat sürdü. Bizim çocukluk ve gençlik yıllarımızda kolay geçmedi” diyerek sözlerini sürdüren Erdoğan, şunları kaydetti:
“Hem ekonomik zorluklar, hem de ardı ardına yaşanan darbeler sebebiyle oldukça sıkıntılar yaşadık. Buna rağmen en azından babalarımızdan daha iyi şartlara sahip olduğumuz bir gerçektir.

Bizlerin artık orta yaşı geçmeye başlayan çocukları maddi olarak belki biraz daha rahat ama demokrasi ve özgürlükler bakımından yine sıkıntılı bir dönemde büyüdüler. Sizler bir anlamda geçtiğimiz 16 yıldır kesintisiz süren siyasi istikrar döneminin çocuklarısınız. Buna rağmen son yıllarda sizlerde, terör eylemlerinden 15 Temmuz darbe girişimine kadar pek çok tarihi olaya şahitlik ettiniz.

19 Mayıs’a göre hesaplarsak sadece geçtiğimiz 99 yılın muhasebesi bile bize şu gerçeği gösteriyor: Bayrağımızın gönderde özgürce dalgalanabilmesi, ezanlarımızın semalarımızdan eksik olmaması, vatanımıza namahrem eli değmemesi için millet olarak birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlü tutmak zorundayız.

Bunun için tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz. Gerektiğinde canınızı verin ama milletinize halel getirmeyin, bayrağınızı indirtmeyin, vatanınızı böldürtmeyin, devletinizi yıktırtmayın. Çünkü bunlar gittiğinde artık esaret prangaları ile hapsedilmiş olan canınızın da bir önemi kalmayacaktır.

Coğrafyamızda yaşanan acıları görüyorsunuz, Kudüs’te olanları görüyorsunuz. Güçlü olan ben haklıyım diyor ama öyle değil, unutmayın ki haklı olan güçlüdür. Suriye’yi, Irak’ı, Filistin’i, Yemen’i görüyorsunuz. Türkiye’yi de bu duruma düşürmek isteyenlere şimdiye kadar müsaade etmedik. Bu tehlikelere karşı uyanık olmanız gerekiyor.

İstiklalimize ve istikbalimize yönelen tehditler öyle sinsice geliyor ki, bazen kendi içimizdeki insanların dahi değirmene su taşıdığına şahit olabiliyoruz. Terör örgütlerinin ağına katılan nice gencimizin kendi ülkesine, kendi milletine karşı bir mücadeleye giriştiğine de şahit oluyoruz. Bunun için biz şuurlu bir gençlik yetişsin istiyoruz. 2053, 2071 hedeflerimizi sizlere emanet etmemizin sebebi budur. Bugün burada karşımda bu şuura, bu azme, bu kararlılığa sahip bir gençlik görüyorum.”

“GENÇLER; SİZ ŞAHLANIŞIMIZ VE YÜKSELİŞİMİZSİNİZ”
Geçtiğimiz günlerde,24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi seçimleri için partisinin seçim manifestosunu açıkladığını ve gençlere özel bir çağrıda bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, “Gençler; siz şahlanışımız ve yükselişimizsiniz. Erdem, irade ve cesaretle Türkiye’yi siz şahlandıracaksınız.

Size emretmeyeceğiz, size dikte ettirmeyeceğiz, sizi kalıplara sokmak için çalışmayacağız, sadece sizinle birlikte çalışacağız, yol yürüyeceğiz. Size daha fazla alan açacağız. Doğruyu sizinle birlikte tartışıp, hayata geçireceğiz, yanlışları sizinle birlikte tespit edip düzelteceğiz.

Erdoğan’dan gençlere: Gerektiğinde canınızı verin ama.. - Resim: 1

Ülkemiz, sizinle küresel güç olacak, istihdamımız sizinle büyüyecek, vizyonumuz sizinle genişleyecek, adalet sizinle yükselecek, eğitim öğretim sistemimizi sizin beklentilerinizi karşılayacak şekilde geliştireceğiz. Hiçbir terör örgütünün, şer odağının özellikle ağına düşmenize izin vermeyeceğiz. Eğitim öğretim hayatınızın ardından edindiğiniz bilgi, beceri ve birikimlerinizi iş hayatına aktarmanızı sağlamak için gereken adımları birlikte atacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.
İHA