Abone Ol

Erdoğan'dan Cizre taburu için talimat! Havyar bile isteseler..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta kabul ettiği AK Parti yöneticileriyle görüşmesine dair önemli bilgiler paylaştı.

Erdoğan'dan Cizre taburu için talimat! Havyar bile isteseler..

Cizre’deki bir askeri taburun kumanya ile ilgili sorun yaşadığını öğrenen Erdoğan’ın “Ne istiyorlarsa gönderilmeli. Hatta havyar bile isterlerse göndermek gerekir” dediği” belirtildi.

Erdoğan, devletteki örgütlenmelerle ilgili olarak Devlet Denetleme Kurulu’nun yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan, Başbakanlık Teftiş Kurulu’nu da harekete geçirmesini istediğini söyledi. İki kurum, hem devletteki paralel yapılanma, hem de PKK dahil diğer örgütlere belediyelerden sağlanan yardımlarla ilgili çalışma başlattı.

VEKİLLERDEN İLGİNÇ ÖRNEKLER

Görüşmede söz alan bazı milletvekilleri, cemaate yakın işadamlarının yeni bir yöntem izlediğini, ellerindeki şirketlerin isimlerini değiştirerek, sattıklarını anlattılar. Vekiller, bunun hile olduğunu, alıcıların da aslında cemaate yakın isimler olduğunu dile getirdiler.

BAŞBAKAN’A DA SÖYLEDİM

Erdoğan, “Paralel örgütün kurduğu şirketler hileyle el değiştiriyor. Aslında satın alanlar da paralelci, buna ilişkin saptamalarımız var” bilgisi veren milletvekillerine, “Zaten DDK bu yapılanma konusunda çalışmasını sürdürüyor. Ben Başbakan Davutoğlu’na da Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun da bu konuda çalışma yapmasını söyledim. Bu bilgiler ilginç, çalışma kapsamına bunları da katsınlar” dedi.

İLİŞKİ KURMAK İSTEYENLERE DİKKAT

Görüşmede, bazı vekiller, ‘Eskiden cemaate yakındı, ama artık uzaklaştılar’ dedikleri bazı isimlerle yakın ilişki içinde olan AK Partililer olduğunu, bu kişilerin gerçek yüzünü gizlediğini ve partiyle bağlarını sürdürme çabası içinde olduklarını da anlatarak, özellikle taşrada parti yönetiminin dikkatinin çekilmesi gerektiğini ifade ettiler.

HDP’Lİ BELEDİYELER DE MERCEKTE

Erdoğan, sadece paralel yapının değil, belediyelerdeki PKK’lılar, belediyelerin terör örgütlerine yaptıkları yardımların da aynı paralel incelemesi gibi bu kurumlar tarafından araştırılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “HDP’li belediyeler aracılığıyla, devletin kaynakları örgüte gidiyor. Bu konuda gereken önlemlerin alınmasını istedim. Başbakanlık da geçtiğimiz günlerde bu konuda genelge yayınladı” dedi.

HAVYAR DA İSTESELER GÖNDERİLMELİ

Milletvekilleri kendilerine gelen talepleri de cumhurbaşkanına aktardılar.Cizre’deki bir askeri taburun kumanya ile ilgili sorun yaşadığını anlatması üzerine, “Böyle sorunlar yaşanmamalı. Ne istiyorlarsa gönderilmeli. Hatta havyar bile isterlerse göndermek gerekir” dedi. Erdoğan, milletvekillerine halkın sorunlarını yerinde tespit etmek için herkesin, Meclis çalışmaları dışındaki zamanını sokakta geçirmelerini istedi. Erdoğan, “Elbette meclis çalışmaları önemli ama, millete de gidin. ‘CHP’liler, MHP’liler geliyor iktidar nerede?’ denmesin. Vatandaşla iç içe olun” dedi.