Abone Ol

Erdoğan'dan Almanya'daki Türklere: Merkel'e Oy vermeyin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazı çıkışında gündeme ilişkin açıklama yaptı.

Erdoğan'dan Almanya'daki Türklere: Merkel'e Oy vermeyin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merkel'e "Gümrük Birliği" ile ilgili olarak yanıt verdi. Erdoğan, "Almanya Avrupa Birliği müktesebatına uymayan ülke durumuna düşmüştür" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Türkiye'nin tansiyonu düşürme noktasında herhangi bir sorumluluğu yoktur. Eğer sorumlu aranıyorsa bunun baş sorumlusu Almanya'dır. Almanya kendi iç siyasi çekişmelerini sürekli olarak bazı Avrupa ülkelerini yanına almak suretiyle bu sürece taşımıştır. Almanya AB müktebesatına uymayan bir ülke konumuna düşmüştür. AB vize anlaşmasında sözünde  durmamıştır. Mültecilerle ilgili Türkiye'ye ödeme vaadinde bulunmuşturlardır, 3 milyar Avro gibi söz vermişlerdir. Bu para Türkiye'nin kasasına girmeyecektir. Bu sözünde durmamıştır. AB bu  noktada vaadinde durdu mu; durmadı. Almanya şu anda neyi konuşuyor?

ALMANYA'DAKİ VATANDAŞLARIMIZA RİCA: BUNLAR TÜRKİYE DÜŞMANIDIR! DESTEKLEMEYİN

Şu anda 25-30 gün sonra yapılacak seçimler için Türkiye'yi ne kadar hırpalarsak içeride o kadar oy alırısız havasına düşmüşlerdir. Ben de Almanya'daki vatandaşlarıma şunu söylüyorum, sakın bu yanlışa düşüp de bunları desteklemeyin. Yeşiller ve Merkel'in partisi hristiyan demokratlar Türkiye düşmanlarıdır. Birinci, ikinci parti önemli değil. Bu şu anda Almanya'da yaşayan tüm vatandaşlarımızın onur mücadelesidir. O soylu mücadeleyi demokratik haklarını kullanarak vermelerini söylüyorum. Almanya'nın AB müktesebatına yönelik aklına ihtiyacımız yok. Bu mücadeleyi demokratik bir tavır içerisinde yürütmemiz lazım. Özellikle Hamburg zirvesinde kendilerine bunu çok açık net söylememize rağmen oradan döndük geldik, ama değişen bir şey yok. Hala aynı kafadalar, aynı anlayıştalar. Orada 1 milyona yakın oy kullanacak olan Türk seçmenleri var. Ben Türkiye'ye bu denli saldıran, saygısızlık yapan siyasi partilere karşı sandıkta oyları kullanırken gereken dersi vermeleri gerekir diye düşünüyorum. Ben hiçbir zaman AB üyesi ülkelerle bir kavganın içinde olmadık.

İSPANYA'DAKİ SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ DAHASI LANETLİYORUZ

Şiddetle kınıyoruz. DEAŞ'la ilgili tavrımız belli. Şiddetle kınamanın ötesinde DEAŞ'ı lanetliyoruz ve onlara karşı içeride, dışarıda ciddi mücadele veriyoruz. Biz sadece Fırat Kalkanı harekatında 3 bini aşkın DEAŞ'lıyı o bölgede etkisiz hale getirdik. Batı maalesef DEAŞ'a karşı Türkiye'nin attığı adımları aynı adımları atmıyor. Temenni ederim ki daha kararlı adımlar atar, dayanışma içerisinde bu mücadeleyi sürdürüdür.

ONLARIN BURADA 5-6 SUÇLUSU VAR KENDİLERİNDE İSE 4 BİN 500 TERÖRİST VAR

Üzerimize düşen diplomatik görevi yapıyoruz. Biz notayı verdik, Almanya'dan gerekli adımları atmasını istiyoruz. Almanya kendi vatandaşlarını bizden isterken nasıl tutum sergiliyorsa biz de şu anda orada bulunan teröristleri istiyouz. Onlar suçluyu istiyor, biz teröristleri istiyoruz. 4 bin 500 terörist dosyasını ben sayın Merkel'e verdim. Ama bize olumlu bir dönüş olmadı, hala bekliyoruz. Onların burada 3-5 tutuklusu var, onları bizden istiyor. Kusura bakmasınlar, onların yargısı varsa bizim de yargımız var. Yargımız kararı verir, gerekeni yaparız.

MİLLETÇE SAYIMIZIN YÜKSELMESİ LAZIM

Canan Aybüke, adını kızım koydu. Eşiyle beraber. Çok tatlı, hoş ve altıncı torunum. Allahıma dua ediyorum, ya Rabbi bunların sayısı daha da çoğalsın. Milletçe sayımızın yükselmesi lazım. Darısı sizin de başınıza, hem evlat olarak hem de torun olarak.

EMNİYET GEREĞİNİ YAPIYOR KORKUMUZ YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak bir gazetecinin FETÖ'nün suikast timinin yakalanmasını hatırlatması üzerine şöyle konuştu: Şu anda gerek emniyet teşkilatımız bütün değerlendirmeler yapılıyor. Bunlar bizi sürekli tehdit ediyorlar. Biz bu yola baş koyduk. Bu işin içinden muzaffer olarak çıkacağız. Hepsinin nasıl süklüm püklüm mahkemelere çıktığını görüyorsunuz. Yargı kararını verecek. Bu neticeyle bütün mağdur, mazlum vatandaşlarımız haklarına ulaşmış olacak.