Abone Ol

Erdoğan'dan ABD'nin Suriye operasyonuna destek: Başlangıç olmasını diliyoruz

Erdoğan "Esed rejiminin kimyasal ve konvansiyonel silahlarla işlediği savaş suçlarına karşı atılmış bir adım olarak bunu olumlu bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yeterli mi? Ben bunu da yeterli görmüyorum."

Erdoğan'dan, flaş ABD operasyonu açıklaması

Erdoğan, İtfaiye Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenindeki konuşmasına, "Bu meydandan Hatay'ın tüm ilçelerindeki, mahallerindeki kardeşlerimize selamlarımı gönderiyorum. Buradan Hatay'ın, sizlerin yıllardır kendi canınızdan bir parça gibi görerek sahip çıktığınız muhacir kardeşlerimi selamlıyorum." sözleriyle başladı.

Hatay'ın, tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de kardeşliğin şehri olduğunu gösterdiğini belirten Erdoğan, Hatay'ın, bu kavramı dillerinden düşürmedikleri halde fiiliyatta yanından bile geçmeyenlere, medeniyet şehri olduğunu gösterdiğini söyledi.

Erdoğan, medeniyetin sözle ve şekille değil, mağdurlar ile mazlumlara kucak açarak, yaşatarak mümkün olduğunun ispatının Hatay olduğunu vurguladı.

Bu duyguları hissetmek için insan olunması ve insanlığın kaybedilmemesi gerektiğine işaret eden Erdoğan, "İşte İdlib'te yaşananlar ortada. İdlib, Hatay'ın neredeyse bir el uzatımı mesafesinde. Suriye rejiminin orada yaptığı vahşi katliamı gördünüz değil mi? Günahsız, suçsuz, savunmasız çocukların kimyasal silahlarla, konvansiyonel silahlarla nasıl katledildiğini gördünüz değil mi? O, biçare yavruların görüntülerini seyretmeye bile yüreğimiz dayanmıyor. Allah onların ailelerine sabırlar versin." diye konuştu.

YARALILARI HASTANEDE ZİYARET EDECEĞİM

Bugün imkan bulursa kimyasal silah saldırısında yaralananları hastanede ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerini ileteceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Saldırıda hayatını kaybeden çocuklarımızın ve sivillerin, hayatta kalabilmiş olan yakınlarına başsağlığı diliyorum. Buradan açıkça ifade ediyorum, çocukların hunharca katledildiği bir dünyada, kimsenin kendini huzur ve güvenli hissetmeye hakkı yoktur. Bu yaşananların ardından herkesin bulunduğu yeri, pozisyonunu gözden geçirmesi kaçınılmaz hale gelmiştir.

Hiç kimse işledikleri insanlık suçlarını, çocuk katliamlarını 'DEAŞ ile mücadele' kılıfı altında gizlemeye kalkmamalıdır. Suriye'de yaşananlar, DEAŞ kılıfına sığmayacak kadar açıktır, trajiktir. Rejimin, rejim tarafından desteklenen, kullanılan terör örgütlerinin PYD, YPG gibi bütün o güçlerin gerçekleştirdikleri hoyratça saldırıların hiçbir meşruiyeti, vicdanlara teskin edecek hiçbir gerekçesi kalmamıştır. Unutulmamalıdır ki Suriye'de aynı şekilde Irak'ta katledilen her masumla birlikte insanlığın ortak vicdanı da ölüyor."

SOMUT BİR ADIM AMA YETERLİ DEĞİL

Bu zamanın çok da uzak olmadığına inanıyorum. ABD'nin olumlu açıklamaları ve girişimleri olmuştur. Biz de destek vereceğimizi ifade etmiştir. Suriye'nin hava üssü bu gece vuruldu. Esed'ins avaş suçlarına karşı atılmış bir adım olduğunu olumlu bulduğumuzu ifade ediyorum.

ABD'de bir operayon düzenledi. Suriye'nin hava üssü vuruldu. Esed rejiminin kimyasal ve konvansiyonel silahlarla işlediği savaş suçlarına karşı atılmış somut bir adım olarak bunu olumlu bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yeterli mi? Ben bunu da yeterli görmüyorum." Bu gece saat :04:00'ten itibaren hep bunu izledi. Süreci izledim.

Suriye halkını korumaya yönelik olarak ciddi netice alınan adımların atılması gerekmektedir. Terörden arındırılmış güvenli bölge oluşturulmasının ne kadar gerekli olduğunu ifade ediyoruz. Suriye halkı karar versin diyoruz. İşte İdlib'teki gibi katliamdan kaçan 3 milyon Suriyeliye gönlümüzü biz açtık. Kendi konforu bozulmasın diye bizi tehdit edenlere yazıklar olsun, Türkiye'nin siyasi hesabı yoktur, olmayacaktır.

"Artık başka hiçbir hesap gütmeksizin sadece ve sadece mazlum Suriye halkını korumaya yönelik olarak her alanda ciddi ve netice almaya yönelik adımlar atılmasının zamanı gelmiştir."

Terör örgütlerini korum kalkanı altına alanlara yazıklar olsun. 16 Nisan Türkiye'nin topraklarına göz diken terör örgütlerine dur diyeceği bir dönemin başlangıcı olacaktır. Hatay, 16 Nisan'da Büyük Türkiye için "evet" diyor mu?

BİZ NEDEN BU SİSTEMDE ISRAR EDİYORUZ

Şimdi milletimizin büyüklüğüne uygun bir devlet yönetimine sıra geldi. kalkınma yarışında pek çok ülkenin gerisinde kaldık. koalisyonlar nedeniyle kayıplara uğradık. Sorunların çözümü yönetim sistemini değiştirdik.  Mesela Güney Kore bu teşhisi bizden çok önce yapmış, 1980'lerde yönetim sistemini değiştirmiştir. Portekiz de 1970'lerin sonuna doğru iki partili sistemle istikrarı yakalamıştır. Fransa'da istikrarsızlığı yarı başkanlıkla aşmıştır. Peki biz neden istikrarsızlık üreten bir sistemde ısrar ediyoruz. Çünkü Türkiye'yi darbelerle, krizlerle dizayn etmek isteyenler böyle istediler.Türkiye'nin önünü kesen bu çarpık sistemi gelin 16 Nisan'da değiştirelim.

HATAY'A 21 KATRİLYONLUK YATIRIM

Hataya 21 katrilyon yatırım yaptık. Hatay dış ticaret hacmi itibarıyla ülkemizin 11. şehri haline geldi. Eğitim, sağlık, ulaşım, toplu konutta yapılan yatırımların en yakın şahidi Hataylılardır. İskenderun'da 600 yataklı, Dörtyol'da 400 yataklı devlet hastanesi yapılıyor. Bir de yapılmakta olan dev şehir hastanesi var. Bu benim aşkım. Bu yola çıktığımızda Türkiye'yi büyükşehirlerde şehir hastaneleriyle donatacağız dedik. Bunlardan bir tanesi de Hatay'a yapılıyor.

Bugün burada toplam yatırım bedeli 530 trilyon olan 114 projenin toplu açılışını yapacağız. 750 yataklı Devlet Hastanesi, 150 yataklı Kırıkhan Devlet Hastanesi de bulunuyor.

CHP'Lİ VEKİLE GÖNDERME

Biz sandığa giden herkese saygılıyız. İzmir'den denize dökenlerden değiliz.