Abone Ol

Erdoğan'a balkonda suikast mı düzenlenmek istendi?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast iddialarına bir yenisi daha eklendi.

Erdoğan'a balkonda suikast mı düzenlenmek istendi?

23 Haziran 2018'deki balkon konuşması sırasında düzenleneceği belirlenen suikast öncesi MİT ve Emniyet harekete geçti, üç kişi tutuklandı. 23 Haziran 2018'deki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde istihbarat birimlerine, seçimlerin kana bulanacağı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast yapılacağı yönünde bilgiler ulaştı. İhbarı değerlendiren yetkililer, başta İstanbul olmak üzere çok sayıda ilde operasyon düzenledi.

Aydınlık'ın ulaştığı bilgilere göre Antalya'da tutuklu bulunan ve Tanık Koruma Kanunu kapsamında hakkında koruma tedbiri kararı alınan bir kişi, 23 Haziran seçimleri öncesinde İl Tanık Koruma görevlilerine suikast ihbarında bulundu."B.E. isimli şahsın Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim sonrası yapacağı balkon konuşması esnasında suikast hazırlığında olduğunu" bildiren tanık, yetkililer aracılığıyla istihbarat birimlerine de mesaj gönderdi. Suikastın balkon konuşması sırasında olmasının yüksek bir ihtimal olduğunu vurgulayan gizli tanık, bu nedenle B.E. ile O.G. isimli şüphelilerin ve çevresinin hareketliliğine dikkat edilmesi, bu isimlerin her açıdan kontrol altına alınması gerektiğini ifade etti. Gizli tanık, suikastın öne alınabilme ihtimalinden de bahsetti.

Bu ihbar üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi koordineli olarak çalışma başlatarak, seçim öncesi çeşitli önlemler aldı. Belirlenen şüphelilerin adreslerine operasyonlar düzenlenerek çok sayıda gözaltı yapıldı. Gözaltına alınan isimlerden B.E. ve O.G., ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında E.İ., K.Ş. ve O.Y. adlı kişilerin de gözaltına alındığı öğrenildi. Üç şüpheli sorgularının ardından tutuklandı. Soruştumanın devam ettiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ilk kez bir balkon konuşmasına yalnız çıkması dikkat çekmişti.