Abone Ol

Erdoğan yüzde 47,8 Akşener Yüzde 38 Şok anket

Gezici Araştırma Şirketi, 10-15 Ekim arasında yaptığı ankette, "Cumhurbaşkanı olarak kimi görmek istersiniz?" sorusunu yöneltti.

Erdoğan yüzde 47,8 Akşener Yüzde 38 Şok anket

T24'ün haberine göre, seçenekler arasında yerine kayyım atanarak görevinden alınan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün adının olması dikkat çekti.

Araştımada, lise ve üniversite mezunları ile devlet memurlarının muhalefete oy verdiği, ortaokul ve ilkokul mezunları ile esnafın oyunu iktidardan yana kullandığı bildirildi.

Meral Akşener kurucu genel başkan olduğu İyi Parti'nin kuruluşundan önce yapılan ankette sorulan "Türkiye’de yeni bir partiye ihtiyaç olduğunu düşünüyor musunuz? sorusuna katılımcıların yüzde 44, 6'sı "Evet, ihtiyaç var" yanıtını verdi.

"Her yüz kişiden 77'si 'Meral Akşener'e oy vermem' dedi"
Araştırmaya katılanların Meral Akşener parti kurduğunda oy verip vermeyeceğine ilişkin dağılımda yüzde 51’i oy vermeyeceğini ifade ederken yüzde 25,8’i kararsız olduğunu ve yüzde 23,2’si oy vereceğini ifade etti. Her yüz kişiden 77'sinin Akşener'e oy vermem dediği araştırmaya şirket tarafından yapılan yorumda şu ifadeler kullanıldı:

Erdoğan yüzde 47,8 Akşener Yüzde 38 Şok anket - Resim: 1

"Farklı soru kalıplarıyla seçmenin Meral Akşener’in yeni kurduğu partiye oy verme potansiyeli olduğu görülüyor"

Meral Akşener'e yönelik soruların sıklıkla sorulduğu gözlenen ankette olası bir erken seçimde, "Diğer" yüzde 2,8 oy alıyor. Gezicinin araştırmasına katılanların olası bir erken genel seçimde hangi partiye oy vereceğine ilişkin dağılımda yüzde 47,1’i AKP’ye oy vermek istediğini ifade ederken yüzde 26,8’i CHP’ye ve yüzde 13,5’i MHP’ye oy vermek istediğini aktardı.

Erdoğan yüzde 47,8 Akşener Yüzde 38 Şok anket - Resim: 2

Diğer şıkkına ankete katılan her 100 kişiden 2.8 kişi oy verdi.