Abone Ol

Erdoğan yerine önerdiğiniz ismi söyleyin de bilelim

Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner, bugünkü köşe yazısında 'Erdoğan çekilmeli' diyen yazarlara çağrıda bulundu.

Erdoğan yerine önerdiğiniz ismi söyleyin de bilelim

Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner, "Erdoğan yerine önerdiğiniz ismi söyleyin de bilelim" başlıklı yazısında muhafazakar medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan kimi yazarlara yüklendi.

Erdoğan'ın eleştiriden korktuğunu ve AK Parti'de tek adam döneminin başladığını savunan isimlere tepki gösteren yazar şu ifadeleri kullandı:

BİR DÖNEM REİS ADINA SANKİ AHKAM KESEN KENDİLERİ DEĞİLMİŞ GİBİ"

"Kendileri için bir başka liderliğe dayalı siyasi projeyi savunmayı veya bir başkası adına konuşmayı hak olarak gören bu zevat, nedense Erdoğan'ı savunanlara karşı çoğu kez terbiye sınırlarını aşan bir kabalık ve nobranlık örneği sergileyebiliyorlar.

"Reisçilik!", "Kraldan çok Kralcılık" vb. suçlamaları Erdoğan'ı savunanların üzerine boca eden bu zevatın, geçmişte Erdoğan övgüsünde ne kadar aşırı gittikleri arşivlerde saklıdır.

Şimdilerde ise Erdoğan'ı savunan herkesi "iktidar kibri ve şımarıklığıyla" sağa sola şarlayan tipler olarak adeta kriminalize etmekteler. Bir dönem "Reis" adına sanki ahkâm kesen kendileri değilmiş gibi!

O dönemlerde kibirlerinden ve şımarıklıklarından yanlarına yaklaşılamayan bu zevatın şimdi aynı eleştirileri başkalarına yapmaları tam bir ironi."

Erdoğan'ın samimi eleştirilere açık olduğunu yazan Metiner, istişare için çok sesliliği partide korudukları görüşünde. İstişare sonrası tek sesliliği inançları gereği baş tacı ettiklerini ifade eden Metiner, yazısını böyle tamamlıyor:

KENDİNİZ OLARAK ORTAYA ÇIKIN DA GÖRELİM

"Bir başka siyasi projeye yaslanan, samimiyetten yoksun eleştirilerinizden elbette rahatsızlık duymaya hakkımız var bizim. Erdoğan'ı alaşağı etmek için tezgah kuran hangi odakların yanına kendinizi iliştirdiğinizi görüyoruz elbet.

Erdoğan liderliğindeki AK Parti'den rahatsızsanız ve "Bu hareket Erdoğan'la yürümez!" diyorsanız kendiniz olarak ortaya çıkın da görelim! Her şey mertçe ve dürüstçe olsun."