Abone Ol

Erdoğan Putin görüşmesinde şok görüntü! Nasıl çağırdı?

VİDEO- Başbakan Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin ile biraraya geldi. Putin'in, Davutoğlu'nu çağırma şekli Obama'yı hatırlattı..

Erdoğan Putin görüşmesinde şok görüntü! Nasıl çağırdı?

Suriye krizi başta olmak üzere bölgesel ve uluslar arası sorunlar ve ikili ilişkileri ele almak üzere Rusya'nın başkenti Moskova'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kremlin Sarayı'nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya geldi. Putin'in görüşme öncesi bakanlarla el sıkışması esnasında ilginç bir görünbtü yaşandı. Putin'in Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu çağırma şekli dikkat eçkti..

İŞTE ERDOĞAN PUTİN GÖRÜŞMESİNDEKİ O GÖRÜNTÜ... VİDEO

İşte Obama'nın Davutoğlu'na yaptığı o hareket!.. VİDEO

Görüşmenin başlangıcında kısa açıklamada bulunan Erdoğan, dünyada psikolojik olumsuz adımlara rağmen Mersin Akkuyu Nükleer Santrali projesini gerçekleştirebildiklerini söyledi. Putin'le Meksika'da sonra görüşmenin anlamlı olduğunu ifade eden Erdoğan, "Askeri, ekonomik, siyasi, kültürel alanlardaki ilişkilerimizi bugün geniş değerlendirme imkanı bulacağız. Başta enerji olmak üzere ikili ticaret hacminde 34-35 milyar dolara ulaşan bir potansiyel var. Nükleer enerjide birlikte attığımız adım, sanırım bölgede son zamanların en önemli yatırımı olacak. Nükleer santralin zamanında bitirilmesi o psikolojik hareketi de nötralize edecek."dedi.

İki ülke ekonomik ilişkilerinin geldiği seviyeden duyduğu memnuniyeti ifade eden Putin de Erdoğan'a ziyareti nedeni ile teşekkür etti ve Rusya'nın başkentinde kendisini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Putin konuşmasında, "Sayın başbakanının ve bizim gayretlerimizle ilişkilerimiz üst seviyeye çıktı. 2011'de ikili ticaret hacmi neredeyse yüzde 20 arttı ve 34 milyar doları buldu. Çok sayıda Türk şirketi Rusya'da faaliyette bulunuyor. Enerji alanında etkili ilişkilerimiz devam ediyor. Türkiye, Rus enerji kaynaklarının alımında ikinci sırada yer alıyor. İleri teknoloji gerektiren nükleer enerji alanında işbirliği yapıyoruz. Etkili ortak çalışmalarda bulunuyoruz" dedi.

Görüşmeye Türkiye adında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da eşlik etti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuri Uşakov ve Kremlin Basın Danışmanı Dmitri Peskov katıldı..

İŞTE ERDOĞAN PUTİN GÖRÜŞMESİNDEKİ O GÖRÜNTÜ... VİDEO

İşte Obama'nın Davutoğlu'na yaptığı o hareket!.. VİDEO