Abone Ol

Erdoğan: Üyemiz gözüküp yolunu ayıranları, ayıklarız

AKP'den ayrılanlara sert eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu kutlu çatının altında, Rabbimizin 'öldürmekten beterdir' buyurduğu fitne ateşinin yakılmasına kesinlikle rıza göstermeyeceğiz. Bu yolculukta makamlarını kaybedince nefislerine yenik düşenler çıktı.

Erdoğan: Üyemiz gözüküp yolunu ayıranları, ayıklarız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Konya İl Başkanlığı tarafından Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen akşam yemeğinde konuştu.

“KESİNLİKLE RIZA GÖSTERMEYECEĞİZ”

Partisinde fitne ateşinin yakılmasına müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, “Bu kutlu çatının altında Rabb’imizin ‘öldürmekten beterdir’ buyurduğu fitne ateşinin yakılmasına kesinlikle rıza göstermeyeceğiz. Okçular Tepesi’ni boş bırakmayacak, sorumluluğumuzun ve taşıdığımız ağır yükün bilinciyle mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bizim için esas olan Allah’ın rızasıdır, milletin rızası ve hayır duasıdır. Bizim için esas olan milletimizin ne dediği, bizden neyi beklediğidir. Aziz milletimizin bize yaptığı her dua, şahsım ve dava arkadaşlarım için son nefesimize kadar gururla taşıyacağımız birer şeref beratıdır” dedi.

“31 MART ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ”

Partisinin 7. Olağan Büyük Kongre sürecinin 7 Ekim’de başlayacağını anımsatan Erdoğan, önce delege seçmen listelerini oluşturacaklarını, ardından da belde, ilçe, il kongreleriyle yola devam edeceklerini söyledi.

Erdoğan, 31 Mart seçimlerinde sandıktan çıkan tablonun bu süreçte en önemli referans kaynakları olacağını bildirerek, “Milletimiz bize hem 24 Haziran 2018’de hem de 31 Mart’ta gerçekten önemli mesajlar vermiştir. Şahsım başta olmak üzere hiçbirimizin bu mesajlara kulaklarını tıkama hakkı yoktur. Bizler ilçelerimizde, beldelerimizde, illerimizde, oraların Ömer’lerini bulacak ve onlarla beraber yola devam edeceğiz, kanaat önderlerini bulacak ve onlarla yola devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

“TAZELENME VE KENETLENME”

Vatandaşların AKP’nin önünde bir sonraki seçimlere kadar açtığı fırsat penceresini çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini ifade eden Erdoğan, “Kongre süreci bir taraftan tazelenmeye diğer taraftan da kenetlenmeye, kardeşlerimizi ve kardeşliğimizi perçinlemeye, inşallah kadrolarımızı yeni yol arkadaşlarıyla güçlendirmeye vesile olmalıdır.

Teşkilatlarımızın tüm kademelerinde, üyelerimize yönelik yeni bir birleşme, bütünleşme, kucaklaşma iklimi oluşturamamız gerekiyor. Her bir üyemizi teker teker ziyaret ederek, halini hatırını, sevinci, derdini sormalı, kendisiyle irtibatımızı yeniden güçlendirmeliyiz” dedi.

“AYIKLAMAKTAN ÇEKİNMEMELİYİZ”

Parti içerisinde yenilenmeye gidileceğini işaret eden Erdoğan, “Üyelerimizden eksilenler varsa sebebini araştırmalı, yeni üye kazanma çalışmalarını da kesintisiz sürdürmeliyiz. Kağıt üzerinde üyemiz gözüküp de gönlünü ve yolunu bizden ayırmış olanlar varsa onları ayıklamaktan da çekinmemeliyiz.

Hiç kimseyi dışlamadan, hiç kimsenin değirmenine su taşımadan herkesi kucaklayacak ama aynı zamanda milletimizle olan muhabbet bağımızı kuvvetlendirecek bir süreci hep birlikte yönetmeliyiz. Milletimizle irtibatımızı ne kadar güçlü tutarsak, parti olarak geleceğimize o derece güvenle bakabiliriz. Unutmayın, yolumuz uzun yükümüz ağırdır” ifadelerini kullandı.