Abone Ol

Özel harekatçılardan Erdoğan'a: Yürü uzun adam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine dün iki özel harekâtçı tarafından resimli bir mesaj gönderildiğini belirtti. Erdoğan mesajda, "Yürü uzun adam, arkandayız" yazdığını belirterek, duygulandığını ifade etti.

Erdoğan'ı duygulandıran fotoğraf! Uzun adam..

"BENİ ÇOK DUYGULANDIRDI"

Dün bana resimli bir mesaj geldi. 2 özel harekat polisi. Türk bayrağı arkada şöyle bir yazı yazmışlar "Yürü Uzun Adam, arkandayız" diye. bu mesaj beni çok duygulandırdı

İnanıyorum ki bu topraklarda yavrularınızı alacaksınız. Onların zihin dünyasını nakış gibi işleyeceksiniz.

Özel harekatçılardan Erdoğan'a: Yürü uzun adam - Resim: 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda ülke  genelindeki okullarımızda öğretmen doluluk oranı yüzde 93'e ulaştı. En düşük  doluluk oranı, sanıldığı gibi Doğu veya Güneydoğu'da değil, belki şaşıracaksınız  ülkemizin en gelişmiş bölgesi olan Marmara'dadır. İnşallah önümüzdeki dönemde  yapılacak yeni öğretmen atamalarıyla bu meseleyi tamamen çözmüş olacağız"  dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, MEB Şura Salonu'nda 30 bin öğretmen ataması  için düzenlenen törene katıldı. Atanacak 30 bin öğretmenin her birini  ayrı ayrı tebrik eden ve yeni görevlerinde başarılar dileyen Erdoğan, bugün  atanacak olanlarla birlikte öğretmen sayısının 923 bin 133 çıkacağını  söyledi.Türkiye'de 2002 yılında 543 bin 896 öğretmenin görev yaptığını  anımsatan Erdoğan, bugün 923 bin 133 öğretmen sayısına ulaşılmasının nereden  nereye gelindiğini gösterdiğine dikkati çekti.Cumhurbaşkanı Erdoğan,  geçen 13 yılda, 542 bin 120 yeni öğretmenin atamasının yapıldığını vurguladı.

 Erdoğan, şöyle konuştu:"Bir başka ifadeyle 2002 yılında devir  alınan öğretmen sayısı kadar adeta yeni atama yapılmış durumda. Elbette bu  dönemde emekli olanlar da oldu. Sonuçta bugün 923 bin öğretmenle evlatlarımıza en  güzel eğitimi vermenin çabası içerindeyiz, çabası içerisinde olacağız. Artık boş  geçen veya farklı branşlardan öğretmenlerin girdiği dersler sorunu, büyük ölçüde  geride kaldı. Şu anda ülke genelindeki okullarımızda öğretmen doluluk oranı yüzde  93'e ulaştı. En düşük doluluk oranı, sanıldığı gibi Doğu veya Güneydoğu'da değil,  belki şaşıracaksınız ülkemizin en gelişmiş bölgesi olan Marmara'dadır. İnşallah  önümüzdeki dönemde yapılacak yeni öğretmen atamalarıyla bu meseleyi tamamen  çözmüş olacağız. Yaklaşık 90 bin öğretmen ataması daha yapıldığında Türkiye'nin  tamamında öğretmen kadrolarının doluluğu yüzde 100'e ulaşacağı  görülüyor."Sınıf mevcutlarının 100 öğrenciyi aşkın olduğu günleri  hatırladığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Benim sınıfımda 75 arkadaştık ama şimdi artık 30'a inmeye başladı.  Anadolu'yu dolaşırken hamdolsun 15 öğrencinin, 18 öğrencinin, 20 öğrencinin  olduğu sınıflar gördüm. Bugünleri gördük. Şimdi bütün mesele öğretmen  noktasındaki eksiğimizi, yüzde 100'e tamamıyla çıkartmak suretiyle bu eksiği  gidermek ve böylelikle artık öğretmen-öğrenci bu ilişkide istediğimiz hedefe  ulaşmaktır."

Kırtasiyecilerde istediğimiz kitapları bulamazdık. Kararları adımlar attık.
Okul öncesi eğitime de destek verdik. Hiçbir öğrencimizin maddi imkansızlıklardan dolayı okumasına engel olacak şartları ortadan kaldırdık.

Biz göreve geldiğimizde her ilimizde üniversite yoktu. Biz ne dedik üniversiteyi ayağınıza getireceğiz.

Üniversiteye eğitiminde nerede kalacağını da temin ettik.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'YA ATANAN ÖĞRETMENLERE NASİHAT

Kura çekildiğinde Doğu'ya Güneydoğu'ya atanan öğretmenlerimiz üzülür ve bir an önce oradan kaçmaya çalışırsa yine olmaz. 'Kurada  Güneydoğu'ya, Doğu'ya çıktı. Hemen Batı'ya nasıl gelirim?' Bunun telaşı içine  kapılanlar varsa yine yanlış, olmaz. Biz şuna inanacağız. 780 bin kilometrekare  ile bu topraklar bizim vatanımızdır. Sıkıntılı yerler var, doğru. İşte bak o  sıkıntılı yerlerde şu anda bu kadar şehitler veriyoruz değil mi? Niye veriyoruz,  bu toprakları yeninden vatan yapabilmek için veriyoruz."