Abone Ol

Erdoğan, İYİ Parti seçime girecek mi sorusuna ne dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV ekranlarında yayınlanan Siyasi İşler Özel programına konuk oldu. Programda ilk kez Erdoğan'a İYİ Parti'nin seçimlere girip giremeyeceği tartışması soruldu. Bakın Erdoğan ne dedi?

Erdoğan, İYİ Parti seçime girecek mi sorusuna ne dedi?

Serpil Çevikcan: Kampanyanıza başlamadan önce Cumhurbaşkanı yardımcılarını açıklayacak mısınız böyle bir yöntem mi izleyeceksiniz?

Recep Tayyip Erdoğan: Hayır.

Serpil Çevikcan: Sayın Başbakan son başbakan olacağını söyledi, ilk Cumhurbaşkanı yardımcılarından biri olacak mı?

Recep Tayyip Erdoğan: Ona da şimdiden hayır.

Okan Müderrisoğlu: Sizce ana muhalefet partisi lideri iktidara adaysa ve yepyeni bir sistem yani Cumhurbaşkanı olacak kişi ülkeyi yönetecekse ana muhalefet partisi lideri Cumhurbaşkanı adayı olmalı mı? Ve sayın Kemal Kılıçdaroğlu eğer aday olmayacak ise artık siyasette iddiası kalır mı? Farklı arayışları var hatta AK Partili eski birtakım isimleri bile bu noktada kendi değerlendirme skalasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin farklı düzeyde nabız yoklamasına konu ettiğini biliyoruz.

Recep Tayyip Erdoğan: Gönlüm daha doğrusu şahsen ana muhalefetin başındaki zatın burada olmasını ister. Bu yarışa girsin. Bazen o kadar özgüvenli sözleri oluyor ki başkasını aramasına gerek yok kendisi çıksın meydana, milletin ona hangi oranda ne kadar oy vereceğini görmesinde de çok büyük fayda var. Yüzde 40 dedi alamadı yüzde 25’lerde kaldı. Hadi gel buyur aday ol bak bakalım millet sana ne kadar oy veriyor görelim. Ama bunun dışındaki diğerlerini ben teferruat olarak kabul ediyorum. Onları zaten konuşmamızı zaman israfı olarak kabul ediyorum.

Serpil Çevikcan: Bir adayda da karar kılamamış görünüyor Cumhuriyet Halk Partisi.

Recep Tayyip Erdoğan: Artık onu ben bilemiyorum siyasi partilerin içişlerine karışmıyoruz.

Mustafa Kartoğlu: Siz karşınızda nasıl bir aday görmek istersiniz?

Recep Tayyip Erdoğan: Karşımıza kim çıkarılırsa kim çıkarsa onunla birlikte bir yarışa gireriz.

Ahmed Arpat: Cumhur İttifakı’ndan bahsederken, “Bu ittifaka katılacak başka partilerde olacaktır, olabilir” demiştiniz. BBP destek vereceğini açıkladı. Bu bağlamda Saadet Partisi’ni sormak isterim. Saadet Partisi ile yollar ayrıldı mı? Tabii İyi Parti ile ilgili bir değerlendirmede alabilir miyiz sizden.

Recep Tayyip Erdoğan: Özellikle görüştüğüm partilerle ilgili olarak konuşayım. Saadet ile iki üç kez görüşme yaptık, bir netice maalesef alamadık. Gördüğümüz kadarıyla Cumhuriyet Halk Partisi ile daha uyumlu daha ideal anlamda bazı görüşmeleri oluyor. Ama BBP ile görüşmelerimiz oldu onlarla ilgili bu noktadaki ittifakımız çok farklı bir zeminde oluşacaktır. Onunla ilgili yarın arkadaşlarımızla değerlendirmelerini yapıp adını koyacağız.

Ahmed Arpat: İyi Parti ile ilgili çok değerlendirme alamıyoruz sizden.

Serpil Çevikcan: Seçimlere girip girememe meselesiyle ilgili.

Recep Tayyip Erdoğan: O YSK ile Yargıtay Başsavcılığı’nın müşterek yapacağı veya yaptığı görüşmelerin ki bugün görüşmeler olacaktı, oranın vereceği karar neyse o karara hepimizin saygı duyması lazım. Şu anda o noktada bizim bir sıkıntımız söz konusu değil.