Abone Ol

Erdoğan İnce'nin Maltepe mitinginden 2 puan çıkardı

Fatih Altaylı, araştırma şirketi GENAR'ın sahibi İhsan Aktaş ile konuştu. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Maltepe mitingininin muhafazakar camiada tedirginliğe yol açtığını söyleyen Aktaş, bunun 24 Haziran seçimlerinde Erdoğan'a artı 2 puan olarak yansıdığını belirtti.

Erdoğan İnce'nin Maltepe mitinginden 2 puan çıkardı

24 Haziran seçimleri ilk turda sonuçlandı. Erdoğan yüzde 52.6 ile cumhurbaşkanı seçildi.

Peki bu oy oranı nasıl alındı? Gazeteci Fatih Altaylı, bugünkü köşesinde ilginç bir ayrıntı paylaştı.

AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen araştırma şirketi GENAR'ın patronu İhsan Aktaş ile seçim sonuçları üzerine konuşan Altaylı, aralarında geçen sohbeti okurlarına aktardı:

ERDOĞAN MALTEPE’DEN 2 PUAN ÇIKARMIŞ

"AK Parti’ye yakın araştırma kuruluşu GENAR’ın patronu İhsan Aktaş, seçimlerden 2 hafta önce cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranını artı-eksi 1 yanılma payıyla yüzde 53 olarak fısıldamıştı kulağıma.

Seçime birkaç gün kala tekrar konuştuğumuzda ise “Yüzde 51’e geriledi ama yine de ilk turda işi bitiriyor” demişti. Aktaş’la önceki akşam beraberdik.

'EYVAH REİS GİDİYOR' KORKUSU

“İlk söylediğin çıktı” dedim. “Aslında öyleydi. 50-51 arasındaydı ama Muharrem İnce’nin Maltepe mitingi muhafazakâr camiada büyük bir tedirginlik ve korku yarattı. ‘Eyvah, Reis gidiyor’ korkusu.

AK Partililer o geceki kadar yoğun bir telefon, mail ve mesaj trafiği yaşamamıştır. Sandığa gitmeyecek, oy vermeyecek ne kadar AK Partili varsa o mitingin yarattığı korkuyla sandığa gittiler ve bu da Erdoğan’ı 2 puan yukarı taşıdı. Yine kazanacaktı ama en fazla 51 alacaktı” dedi.

Fatih Altaylı'nın yazısının tamamı