Abone Ol

Erdoğan'dan AKP İstanbul İl Başkanı Şenocak'a: Döküldünüz, bu başarısızlığın bir muhasebesi olacak

AKP’nin Sütlüce’deki İstanbul İl Başkanlığı önceki gün basına kapalı bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

Erdoğan: Döküldünüz, bu başarısızlığın bir muhasebesi olacak

İddiaya göre toplantıda AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ı sert bir dille eleştiren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İl genelinden mahalleye kadar döküldünüz. Bu başarısızlığın bir muhasebesi olacak” dedi.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre AKP'nin Sütlüce toplantısından bazı bilgiler dışarı sızdı.

İBB’nin eski meclis üyesi Hüseyin Sağ’ın verdiği bilgilere göre Erdoğan’ın toplantıya katılan AKP’li belediye meclis üyelerine talimatlar vererek “Meclis’te komisyonlar sizin elinizde. Meclisin 1. ve 2. başkan vekilleri de sizde. Ekrem İmamoğlu’nun tüm vaatlerini takip edeceksiniz. Su fiyatında yüzde 40 indirim yapacakmış. Nasıl yapacakmış bir görelim” dediği belirtiliyor.

Belediyedeki işleyiş nedeniyle CHP’nin İBB encümenindeki çoğunluğu elde edeceğini belirten Erdoğan’ın “Biliyorsunuz yerel yönetimlerle ilgili bir çalışmamız var. Yapacağımız bir değişiklikle encümende siyasilerin sayısını artırmak suretiyle değişikliğe gideceğiz. Bürokratların sayısı azalacak” diye konuştuğu söyleniyor. Encümenin arsa alım satım, kiralama, yıkım ve para cezasına kadar birçok önemli görevi bulunuyor. Ayrıca Erdoğan’ın İBB komisyonlarındaki AKP’li meclis üyelerini ve İBB AKP grup yönetimini belirleyeceği konuşuluyor.

Şenocak'a eleştiri

Toplantıdan sızan bilgilere göre  Şenocak’ı sert bir dille eleştiren Erdoğan, “İl genelinden mahalleye kadar döküldünüz. Bu başarısızlığın bir muhasebesi olacak” dediği de öğrenildi.