Abone Ol

Erdoğan çekilsin diyen Hakan Albayrak bugün ne yazdı!

Karar gazetesi yazarı Hakan Albayrak'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdiği yazı olay olmuştu. Albayrak eleştirilere bugünkü yazısında yanıt verdi.

Erdoğan çekilsin diyen Hakan Albayrak bugün ne yazdı!

Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç'in "Erdoğan çekilsin" diye yorumladığı Albayrak'ın "AK Parti çevrelerinde yükselen tepki" başlıklı pazartesi günkü yazısı çok konuşulmuştu.

AK Partili eski siyasetçilerin tepkilerini açıkça ifade etmeye başlayabileceğini söylediği yazıya itirazlar gecikmedi. Gazeteci yazar Hakan Albayrak, "Cıvıl cıvıl bir hareket"başlıklı yazısında kendisine yönelik tepkilere cevap verdi.

AK Parti ve hükümette ortak akıl namına bir şey kalmadığını savunan yazar, "Kapalı kapılan ardında konuşmakla bir şey değişmiyorsa meseleleri kamuoyu önünde enine boyuna konuşarak toplumsal baskı oluşturmaya çalışmaktan başka çare yoktur." ifadelerine yer verdi.

AK Parti'ni gizli bir örgüt olmadığını ülkenin iktidar partisi olduğunu hatırlatan Albayrak, "Her toplumsal kesimden insanların oy verdiği bir parti. Geniş olalım biraz. " diye yazdı.

Çoksesliliği benimsemeleri gerektiğini savunan yazar, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"FARKLI FİKİRLERİN ÖZGÜRLÜK İÇİNDE İFADE EDİLEBİLDİĞİ CIVIL CIVIL BİR HAREKET OLMALI"

(...)İmparatorluk varisi rengârenk bir ülke olan Türkiye’nin en büyük siyasi hareketi, farklı farklı fikirlerin farklı farklı üsluplarla tam bir özgürlük ve esenlik içinde ifade edilebildiği cıvıl cıvıl bir hareket olmalı.

Kaostan, anarşiden bahsetmiyorum. Çokluk içinde birlikten, birlik içinde çokluktan bahsediyorum. Lider karizmasıyla ezilmeyen bir çeşitlilikten bahsediyorum. Akıl akıldan üstündür; akılların hayırda yarışarak bizi daha güzel yerlere taşımasından bahsediyorum. Bereketli bir dinamizmden bahsediyorum. Sıkıcı olmamaktan bahsediyorum. En önemlisi, yozlaşmamaktan, çürümemekten bahsediyorum. Hareketimizi değişen şartlara göre mütemadiyen yeniden üretmeliyiz vesselam."