Abone Ol

Erdoğan afişleri öğrencileri ayağa kaldırdı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 7 Nisan’da Adana’da gerçekleştireceği miting öncesinde, Adana Kız Lisesi’nde Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarının indirilerek yerine Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarının asıldığı iddia edildi.

Erdoğan afişleri öğrencileri ayağa kaldırdı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 7 Nisan’da Adana’da gerçekleştireceği miting öncesinde, Adana Kız Lisesi’nde Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarının indirilerek yerine Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarının asıldığı iddia edildi. Öğrenciler bu durumu önce okulun her yerine Atatürk fotoğrafları asarak, sonra da ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları atarak protesto etti.

Evrensel’den Eylem Nazlıer’in haberine göre Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarının okul yönetimi tarafından kaldırılarak, yerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın görselinin asılması öğrenciler tarafından protesto edildi.

“Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan 7 Nisan'da Adana’da Toplu açılış töreni” yazan afişin yanına Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını asan öğrenciler okul koridorlarının her bir yanına Atatürk’ün fotoğraflarını koydu. Koridorda "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganları atan öğrenciler, okul idaresinin daha önce okulda siyaset yapılmayacağını belirttiğini, fakat okul kapısına mitinge çağrı afişi astığını öne sürdü.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, okullarda bu çalışmaların yürütülmesinin çocukların aralarında çatışmaya sebep olacağını söyledi.

Erdoğan afişleri öğrencileri ayağa kaldırdı - Resim: 1

Karagöz, "Okullar eğitim ve öğretimin gerçekleştiği yerlerdir. Okullarda siyasetin ön planda tutulmasını doğru bulmuyoruz. Çocuklarımızın psikolojik ve pedagojik eğitimlerine de olumsuz yönde etki edeceği kanısındayız. Çocukların kendi aralarında çeşitli çatışmalara da neden olabilir. Hepsinin farklı siyasi görüşü vardır. Ülkenin tüm renkleri orada. Bu tür çalışmalar çatışmalara da neden olabilir. Siyasi iktidar bu tavrından vazgeçmelidir” diye konuştu. Karagöz, 7 Nisan yaklaşırken Adana’da orta refüjlerin, kavşakların, büyük billboardların ‘evet’ afişleriyle donatıldığını hatta her ağaca bir ‘evet’ afişinin asıldığını anlattı.

Kaynak: Birgün