Abone Ol

Erdoğan açıkladı: TSK’nın tank palet fabrikası Ethem Sancak’a havale

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sakarya’daki tank palet fabrikasının BMC firmasına 25 yıllığına devredileceğini açıkladı.

Erdoğan açıkladı: Tank palet fabrikası Ethem Sancak’a

BMC firması AKP yanlısı olduğunu açıkça ifade eden Ethem Sancak ve Katarlı iş insanlarına ait. Fabrikanın devrine ilişkin kamuya açık yarışmalı ihale yapılmadı.

Katar’a ihracat hedefi

Erdoğan, Sakarya’nın Karasu ‘BMC Üretim ve Teknoloji Üssü‘nün temel atma töreninde konuştu. Tesisin, tüm üniteleriyle hizmete girdiğinde Türkiye ekonomisine yılda 5 milyar dolarlık katma değer oluşturmasını beklediklerini belirten Erdoğan, Katar başta olmaz üzere dünyanın pek çok farklı ülkesine yıllık 1 milyar dolar civarında ihracat gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Erdoğan konuşmasında, aynı bölge içinde bulunan TSK’ya ait olan tank palet fabrikasının özel sektöre açılmasıyla ilgili eleştirilere de yanıt verdi.

Arifiye’deki fabrikayı 25 yıllığına devralan BMC’nin ‘dev-güçlü‘ bir firma olduğunu dile getiren Erdoğan şunları söyledi:

“Şu anda bu yatırımı yapan BMC, Arifiye’nin işletmesini 25 yıllığına alan dev güçlü bir firmadır. Zira orada yapılacak olan işler, fabrika arazisinde ki her türlü taşınmazın mülkiyeti devlete aittir ve orada kalacaktır.

Yeni yeni teknolojik yatırımlar yapılacak oraya. Bu tür yatırımları yapacak ve işletmeyi orada daha iyi hale getirebilecek bir firmaya karşı daha adım atılmadan, bu tür gösterilere girmek çok yanlış.

Bu tür şeylere kusura bakmasınlar biz prim vermeyiz. Kaldı ki burada yapılan iş özelleştirme de değildir; işletme hakkının belli şartlar, belli süreler, belli kısıtlamalar karşılığında BMC’ye devredilmesidir.

İşletmeyi devralacak firma mevcudu korumakla kalmayacak yeni yatırımlar ile fabrikayı daha da güçlendirecektir. İnşallah bu sürecin sonunda sadece işçilerimiz değil, silahlı kuvvetlerimiz ve milletimiz de kazançlı çıkacaktır. Kaybeden ise sadece ve sadece yalan, kışkırtma ve iftira üzerinden siyaset yapmaya çalışan kifayetsizler olacaktır.”

Teknoloji üssünde ne var?

222 hektar alan üzerine kurulan BMC Teknoloji ve Üretim Üssü’nde tank fabrikası, zırhlı araç ve askeri kamyon fabrikası, ticari araç fabrikası, motor fabrikası, hızlı tren ve metro fabrikası yer alacak.

Toplam yatırım büyüklüğü 500 milyon dolara ulaşacak tesislerin tüm etaplarıyla faaliyete geçtiğinde 10 bin kişiye istihdam sağlaması hedefleniyor.

BMC firması son dönemde TSK’ya yüklü miktarlarda savunma sanayi ürünü satmasıyla biliniyor.