Abone Ol

Erdoğan 24 yıl önce Taksim Camiinin yerini böyle göstermişti... Yapacağım demişti, yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belediye Başkan adayı olduğu 1994 yılında Türkiye gazetesi, İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber’e Taksim Camii’ni yapmak istediği yeri göstermişti. TGRT Ana Haber sunucusu Ekrem Açıkel o görüntüleri yayınladı.

Erdoğan 24 yıl önce yapacağım demişti, yaptı

24 yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Taksim’e yapılacak caminin alanını gösterdiği görüntüler sosyal medyada olay oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı iken İhlas Medya bünyesindeki Türkiye gazetesi, İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber TV muhabirlerine Taksim’de ortak röportaj veren Başkan Erdoğan, çok tartışılan Taksim Camii hayalini anlatmıştı.

Erdoğan, I. Mahmud tarafından 1731 yılında bölgenin su ihtiyacının karşılanıp dağıtılması için yaptırılan Taksim Makmesi’nin arkasını işaret ederek cami için en uygun yerin orası olduğunu belirtmişti.

Başkan, “Rüyalarımı süslüyor’ dediği caminin temelini 17 Şubat 2017’de tam da dediği yerde attı. 1,5 senedir yapımı süren caminin beton inşaatı tamamlandı. İnce işçiliğe geçilen caminin önümüzdeki ramazanda hizmete girmesi planlanıyor.

Türkiye gazetesinin 1994’teki kupürü ve TGRT Haber’in videosu, son günlerde sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasında...

Erdoğan 24 yıl önce Taksim Camiinin yerini böyle göstermişti... Yapacağım demişti, yaptı - Resim: 1

Yalçın Özer arşivine ait görüntülerin sonunda Erdoğan, “İnşallah burasının temelini atmak bize nasip olur" diyor.

Erdoğan o sohbet sırasında gazetecilere Taksim’de yapılması planlanan caminin yerini gösteriyordu. Erdoğan’ın gösterdiği yerde bugün cami inşaatı devam etmekte.

İşte o video...