Abone Ol

Romanya'da gözaltına alınan Enes Kanter'i ABD'li yetkililer kurtardı

ABD’de altı yıldır NBA’da oynayan ve FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen basketbolcu Enes Kanter’in serbest bırakılmasında Amerika'nın etkili olduğu bildirildi.

FETÖ'cü Enes Kanter'i ABD'li yetkililer kurtardı

ABD’de altı yıldır NBA’da oynayan basketbolcu Enes Kanter’in FETÖ bağlantısı gerekçesiyle Türk pasaportunun iptal edilmesi üzerine Romanya’ya sokulmaması dünya medyasında yer buldu. New York Times gazetesine göre, Kanter’in serbest bırakılmasını sağlamak için ABD Dışişleri Bakanlığı devreye girdi.

Oda TV'nin haberine göre New York Times gazetesi, Enes Kanter’in “Cumartesi günü Romanya’daki Bükreş Havaalanında başlayan ve saatler sonra Londra’da sona eren siyasi mücadelesi” diye okuyucularına aktardığı haberinde, Kanter’in New York’a döndükten sonra “Söyleyeceği çok şey olacağı bir basın toplantısı düzenleyeceğini” ifade ettiğini kaydetti.

Romanya'da gözaltına alınan Enes Kanter'i ABD'li yetkililer kurtardı - Resim: 1Enes Kanter'e Romanya'da şok!

Kanter’in Cumartesi günü yaşadığı “olaylar zincirine”, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yüksek sesle dile getirdiği muhalefetinin yol açmış olabileceği” yorumunu yapan gazete, olaylar üzerine NBA’in Kanter’e yardım için “Dışişleri Bakanlığı’ndan destek istediğini” belirtti.

“TÜRKİYE’YE SINIR DIŞI EDİLSEYDİ…”

Haberde, “NBA, Kanter’in Romanya’da serbest bırakılmasını sağlamak için (ABD) Dışişleri Bakanlığı ile birlikte çalıştığını söyledi” denilerek, şunlar kaydedildi:

“Kanter’in, ABD’de yaşayan bir Müslüman din adamı olan ve Erdoğan’ın, Türkiye’deki geçen yıl gerçekleştirilen başarısız darbe girişimini organize etmekle suçladığı Fethullah Gülen’e destek verdiği biliniyor. Kanter, Cumartesi günü yolculuğa devam etmesine izin verilmek yerine Türkiye’ye sınır dışı edilseydi çok ciddi zorluklarla karşı karşıya kalabilirdi.”