Abone Ol

En son referandum anketi MHP'de fire olay oldu

En son referandum anketleri ne diyor? Referandumda MHP'de fire yüzde kaç olacak? ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu'nun değerlendirmesi olay oldu.

En son referandum anketi MHP'de fire olay oldu

Referandum anket sonuçları için gözler araştırma şirketlerine çevrildi. Referandum anketleri gelmeye devam ederken, çarpıcı bir değerlendirme araştırma şirketi ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu'dan geldi.


Referandumda MHP'deki fire beklentisiyle ilgili Uslu, "Şu an 'Evet' oyları üçte bir civarında görünüyor. O da yüzde 10-11'lik bir partide 3 puana denk geliyor." dedi.

Uslu, ayrıca referandum anketlerinde "evet" ve "hayır" oylarının başa başa gittiğini de sözlerine ekledi.

Referanduma ilişkin merak edilen soruları ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu, Yavuz Oğhan’dan 'Bidebunudinle' programında yanıtladı. Uslu, 16 Nisan'da yapılacak referandum ile ilgili olarak uluslararası krizlerin iç kamuoyunda belirleyiciliği olmadığına işaret etti.

DIŞARDAKİ KRİZ İÇERDE OY ARTIRIR MI?
Uslu 2009'da İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda, eski Başbakan ve şu anki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin İsrail Cumhurbaşkanı Simon Peres arasında yaşanan ‘one minute' krizini örnek göstererek, uluslararası krizlerin iç kamuoyunda belirleyici olmadığını vurguladı. İsrail ile yaşanan krizden 60 gün sonra Türkiye'de belediye seçimleri yapıldığını hatırlatan Uslu, AK Parti'nin 9- 10 puan civarında oy kaybettiğine dikkat çekerek, ‘uluslararası krizlerin en derinleştiği' anlarda dahi, söz konusu krizlerin iç kamuoyu için belirleyici olmadığının altını çizdi.

Uslu 2009'da Davos'ta yaşanan krizi, günümüzde AB ülkeleri ile yaşanan krizle mukayese ederek şöyle konuştu: Herkes o zaman Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın tavrının çok doğru olduğu ve doğru bir duruş gösterdiği konusunda hem fikirdi. Ama orada hak veriyor olması aynı zamanda gelip belediye başkanlığı seçiminde AK Parti adaylarına oy vermesi sonucunu doğurmadı. Seçmen ikisini birbirinden ayırdı."