Abone Ol

En çirkin erkek yarışmasında kriz çıktı

Güzellik göreceli bir kavram olarak kabul edilir. Hal böyle olunca çirkinlik de kişiden kişiye göre değişen bir yorum oluyor. Zimbabwe'de 4. kez düzenlenen en çirkin erkek yarışmasında çirkinliğin ne kadar göreceli olabileceği ortaya çıktı.

En çirkin erkek yarışmasında kriz çıktı

Yer Zimbabwe olunca gönül isterdi ki size aslanların antilopları avlarken başlarına gelen komik olayları anlatalım ancak haber insanlar aleminden çıktı! Geçtiğimiz Cumartesi günü "4. Geleneksel Bay Çirkin" yarışması düzenlendi. Neden böyle bir yarışma düzenleniyor derseniz, yaklaşık 5 yıl kadar önce bir magazin dergisi dünyanın en çirkin erkekleri arasında Zimbabwe'yi birinci sıraya koyunca Zimbabweliler de "Madem öyle biz de en çirkinimizi seçelim" diyerek kolları sıvadılar. Yarışma düzenlenmeye başladığından bu yana üst üste 3 sene boyunca William Masvinu  hep en çirkin erkek seçildi.

En çirkin erkek yarışmasında kriz çıktı - Resim: 1
Ancak Cumartesi günü, 'şampiyon' tahtından oldu ve Zimbabwe'nin en çirkin adamı başka biri oldu. Zaten ne olduysa da bu yeni şampiyonun omuzlara alınmasından sonra oldu. 42 yaşındaki Mison Sere, bir anda yakışıklı olmakla suçlandı ve yarışma jürisi büyük bir baskı gördü.


Sere'nin doğuştan gelen bir ağız ve diş bozukluğu bulunuyor bu da onun görünümünü olumsuz etkiliyor. Başta eski şampiyon Masvinu olmak üzere diğer tüm yarışmacılar ve seyirciler "Bu adam ağzını kapatınca çok da çirkin değil hatta yakışıklı." diyerek itiraz ettiler. Sere (aşağıda) ise "En çirkin benim, bunu nasıl göremiyorsunuz" diyerek isyan etti.


Yorum yapabilmeniz için Sere'nin ağzı kapalı halini de aşağıda paylaşıyoruz...


Sere'nin şampiyonluğuna gölge düşünce yarışmanın jürisi şöyle bir açıklama yapmak durumunda kaldı; "Bir insan daha ne kadar çirkin olabilir?" 36 çirkinlik adayı arasında birinci gelerek 500 dolar kazanan Sere şimdilerde çirkin olmak için dişlerini kendi isteğiyle sökmekle suçlanıyor.


İşin garip yanı Zimbabwe'de güzellik ve çirkinlik kavramı tamamen rayından çıkmış vaziyette. Geçtiğimiz aylarda da ülkede kadınlar arası bir güzellik yarışması yapıldı ve ülkenin en güzeli olarak Emily Kachote (aşağıda) seçildi. Ancak Kachote de, çok çirkin olmakla suçlandı.

Radikal