Abone Ol

Emine Şenlikoğlu, Sibel Can'a rest çekti: "O tanga giydi, bizim için bitti!"

Emine Şenlikoğlu, sanat dünyasının ünlü isimlerini değerlendirdi. Fırsat buldukça magazin programlarını izlediğini belirten yazar Emine Şenlikoğlu, sanat dünyasının ünlü isimlerini değerlendirdi...

Emine Şenlikoğlu, Sibel Can'a rest çekti: "O tanga giydi, bizim için...

Şenlikoğlu İslami kesimin Sezen Aksu ve Hülya Avşar'ı beğendiğini söylerken verdiği tangalı pozlardan sonra Sibel Can'ın kapanabileceğine hiç inanmadığını ancak Avşar böyle bir açıklama yaparsa inanacağını belirtti.

Fırsat buldukça magazin programlarını izlediğini belirten yazar Emine Şenlikoğlu, bugün sanat dünyasının ünlü isimlerini değerlendirdi. Gençliğinde gazinoya gittiğini de itiraf eden Şenlikoğlu İslami kesimin Sezen Aksu ve Hülya Avşar'ı beğendiğini söylerken verdiği tangalı pozlardan sonra Sibel Can'ın kapanabileceğine inanmadığını ancak Avşar böyle bir açıklama yaparsa inanacağını belirtti.

Sanatçılardan kimi beğenirsiniz?  

- Selda Bağcan'ı ve Hümeyra'yı...

Estetikleri ve giyim tarzı ile Ajda Pekkan kadınların rol modeli olmuştur. Sever misiniz Ajda Hanım'ı?

- Ajda Pekkan bizi sevmez, benim ruhum da onu. Yıllar önce Ajda Pekkan'ın bizi çok küçük düşürücü bir demeci olmuştu. İçki içmemeyi gericilik olarak yorumlamıştı. Ondan sonra sevmedim onu. Ama kendini bırakmaması hoş.

Emine Şenlikoğlu, Sibel Can'a rest çekti: "O tanga giydi, bizim için bitti!" - Resim: 1
Siz estetiğe karşı mısınız?

- Yaptıracak bir yerim olursa, yaptırırım. Mesela çok kırışırsa yüzümü gerdirebilirim. Şu anda yüzümdeki kırışıklıklardan rahatsız değilim. Ama ileride ne hissederim, bilemem. Şunu biliyorum ki, asla botoks yaptırmam. Botoks çok saçma ve gerizekalı bir iş. Çünkü cildi yıpratıyor.

Sezen Aksu geniş kitlesi olan bir sanatçı. Bildiğim kadarıyla İslami kesim de onu çok seviyor...

- Evet, ben kendisini beğenirim. Onun şiirlerine karşılık şiirler de yazmışımdır. Dediğiniz gibi Sezen Hanım'ı İslami kesim de sever. Çünkü onun İslami kesimi küçük gören, aşağılayan hiçbir sözü olmamıştır. Olsaydı, sevmezdik zaten.

Hiç konsere gittiniz mi?

- Gençliğimde iki defa gittim. Birisi Bülent Ersoy'un konseriydi. Daha o zaman ameliyat olmamıştı. Bir de gazinoya gitmiştim... Çok gençtim. İşi zamanında bitirirlerse işyerimdeki arkadaşlarıma onları gazinoya götüreceğime dair söz vermiştim. Bu sözümü tutmak için de Lunapark Gazinosu'na gittim.

İçkili bir gazinoya gittiğinizin farkındaydınız ama değil mi?

- Ben içki miçki görmedim, belki de vardır, bilmiyorum.

Televizyon izlediğinizi biliyorum. Şov programlarını izler misiniz? Beyaz'ı, Okan Bayülgen'i?

- Okan Bayülgen'i izlemiyorum. Çok zeki ama konuklarının programına dekolte gelmesini istiyormuş. Hoş değil. Beyaz'ı, Davut Güloğlu'nu, Tarkan'ı ruhum seviyor. İbrahim Tatlıses'in yerinde bir Saadet Partili, ya da Ak Partili birisi olsaydı, gazeteler her gün onun hakkında bir şeyler yazardı. Şimdi Tatlıses, "Allah" deyince ağlıyor, sonra kalkıp dansöz oynatıyor. Bu ne demek yani? Akıl erdiremiyorum.

Oyunculardan kimi beğeniyorsunuz?

- Türkan Şoray'ı. Gençliğimde de beni ona çok benzetirlerdi. En hayran olduğum oyuncu ise Yılmaz Güney'di.

Ya Hülya Avşar?

- Hülya Avşar çok zeki bir kadın. Kocası onu aldattığında göstermiş olduğu gayret beni çok şaşırttı. Çünkü o dönem, "Boşanıp, birisine aşık olsam o aşk da bitecek" dedi. Çok önemli bir sözdü.

İslami kesimin erkekleri ve kadınları Hülya Hanım'ı seviyor mu yani?

- Bizim eşlerimiz açık kadın varsa, kolay kolay bakmazlar, öyle filmleri de izlemezler. Eşim gazete okuduğundan tabii ki dünyadan haberdar. Birkaç defa, "Şu Hülya Avşar dindar tarafta olan bir kadın olsaymış keşke. Ne kadar iyi, dürüst birisi" dedi. Hülya Avşar'ın zekası bizler tarafından takdir görüyor. Kocası aldatmasına rağmen, evi için, yuvası için mücadele ettiği için de bizim erkeklerimiz tarafından takdir topladı. Onun dürüstlüğü hoşuma gidiyor.

Son dönemlerde sanatçılar başı kapalı pozlar veriyor ve ileride kapanabileceklerini de söylüyorlar. Samimi buluyor musunuz bu açıklamaları...

- Sahtekarlıkla suçlayamam, çünkü belki içlerinden geldiği için böyle konuşuyorlardır. Hülya Avşar belki ileride kapanabilir ama Sibel Can'a hiç inanmıyorum.

/_newsimages/5247738.jpg Neden?

- Türban takabileceğini söyledikten sonra tangalı poz veren kadın, kapanmaz bence. Onun inanarak söylediğine inanamıyorum. Ama Hülya Avşar derse, ona inanırım.

EŞİMLE KARŞILIKLI ÇİFTETELLİ OYNARIZ

 Magazin programlarını takip ediyor musunuz?

- Magazin programlarına denk gelirsem, vaktim olursa şöyle bir bakıyorum. İzlerken en çok Hüsnü Şenlendirici ile Deniz Seki meselesine kızmıştım.

Neden?

- Birlikte konser verdiler ve halk o konseri tıklım tıklım doldurdu. O halka 'yazıklar olsun' dedim kendi kendime. Neden protesto etmediler? Nazire Hanım bir anne, çok ayıptı ona yapılanlar.

Spor yapar mısınız?

- Ben hep spor yaparım. Evde aletlerim var, onlarla çalışıyorum. Spor salonlarına da giderim. Bir de havuza gider yüzerim.

Hiç dans ettiniz?

- Ben dans hiç bilmem. Gençliğimde çiftetelli oynardım. Çok da güzel oynardım. Hálá da beyimle evde karşılıklı çiftetelli oynarız. Öyle doğum günü, evlilik yıldönümü de kutlamam. Çünkü benim bunları yapacak vaktim olmuyor.

"Laikler dinsizdir" dediğinize pişman mısınız?

- Laikler dinsizdir demedim. Laiklik dinsizliktir, dine karşıdır dedim. Asıl laiklik bugün başsavcının yaptığı da değil.

"Laiklik kadınları fahişeliğe itiyor" diyorsunuz, bu çok fena bir açıklama Emine Hanım...

- Fahişeliğe teşvik ediyor dememin sebebi, genelevlerin hálá açık olması. Ben İran'ın her şeyini beğenmiyorum ama beğendiğim bazı şeyleri var ki, bunlardan biri de genelevlerinin olmaması.

Nasıl yok? Saçının teli gözüküyor diye kadın coplayan Tahran polis müdürü daha birkaç gün önce genelevde altı kadınla basıldı...

- Medyada o kadar yalan haber çıkıyor ki! Diyelim ki doğru olsun, peygamber ordusunda bile herkes çok doğru değildir. Sonuçta insan... Bunun olması, bir rejime mál edilemez. Ben her Atatürkçü'nün yaptığı hatayı Atatürk'e mál etmem. Ama bunu 30 yaşından sonra öğrendim. Çok hacı hoca yanlış yapabilir, dinin günahı ne!

Laiklik fahişeliğe teşvik ediyor diyorsunuz, şeriatta da kadının adı yok...

- Kadınlara verilen hak, İran'da o kadar güzel ki...

Güzel mi?

- İran'da milletvekili olmak isteyen kadın, olabiliyor. İran'da da kadınlar televizyona çıkıp, erkeklerle çatır çatır tartışabiliyor. Peygamber efendimiz kadını, pazarlarda, satış yerlerinde gezici müfettiş yapmış. Kadınlara söz hakkı

Emine Şenlikoğlu, Sibel Can'a rest çekti: "O tanga giydi, bizim için bitti!" - Resim: 3
vermiş. İslam demiyor ki kadın, erkekle konuşamaz. Gerekirse konuşur.

BİTTİ

Tokalaşanları ayıplamıyoruz

Size göre erkek, kadınla gerekirse tokalaşır mı?

Peygamber efendimiz kadınlarla tokalaşmamış. Müslümanların bir kısmı tokalaşmadı diye tokalaşmıyor, bir kısmı da günah değil diye tokalaşıyor. Tokalaşanları ayıplamıyoruz.

 Erkek illa ki her dokunduğu kadına bir şey mi hisseder? Her erkek potansiyel sapık mıdır?

İnançlarda illa ki sebep, hisler değildir. Bir imtihandır bu. Başörtüsü olayında da bu böyle.

Atatürk'ü yeniden okuyacağım

Ben Atatürk'ü sevmezdim. Ancak Atatürk'ün birkaç sözüne de hayrandım. Mesela, "Siz yasa yapamazsınız. Siz illa ki /_newsimages/5247614.jpgAvrupa'dan taklit yasalar getirirsiniz" demiş. Kuran'ı Türkçe'ye de çevirtmiş. Kuran'ı sevmiyorsa, neden Türkçe'ye çevirtip, insanların anlamasını istesin ki? Atatürk'ün sonraki dönemlerinde "Dinsiz olunmaz!" diye demeçleri var. O yıllarda başörtü yasak değilmiş. Hemşire okulunda başı örtülü öğrenciler varmış. Atatürk yasak etmemiş, ondan sonra yasak edilmiş. Şimdi bunları düşünüyorum. O yüzden Atatürk'ü yeniden okumaya karar verdim. Elimde birkaç kitap var, onları okuyacağım. Şu anda bu konuda net değilim. Kuran'ı Türkçe'ye çevirtmesi çok kafama takılıyor. Bu çok önemli bir şey.




Hürriyet