Abone Ol

Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen'den şok çıkış: Tek şansımız Putin

Bugazete.com'a konuşan Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen çarpıcı açıklamalarda bulundu. Genelkurmay Başkanı ABD'ye neden "Ahit" çıkışı yaptı?.. Erdoğan Putin ile barışmak mı istiyor?

Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen'den şok çıkış: Tek şansımız Putin

TÜRKİYE'NİN GÜNEY SINIRINDA OLAĞANÜSTÜ GELİŞMELER YAŞANIYOR... ANKARA'NIN KABUL EDEMEYECEĞİ ANCAK MÜTTEFİKİ ABD TARAFINDAN DAYATILAN BAZI GELİŞMELER VAR...

Soğuk savaş döneminde hazırlanan Ortadoğu'yu dizayn etme planları günümüzde gerçekleştiriliyor.
Bu planın amacı İsrail'in güvenliğini pekiştirecek yeni bir ortadoğu yaratmak. Bu amaçla Ortadoğu'daki devletler etnik ve mezhep yapılarına göre küçük parçalara ayrılacak. Kürtler ise biraraya getirilerek büyük bir Kürt devleti kurulacak. Bu plan Türkiye'yi de kapsıyor.
Emperyal güçlerin bu amaçla Türkiye'de kullanabilecekleri iki unsur var. Birincisi Kürt etnisitesi ikincisi ise Alevi inancı.
Günümüzde Kürt hareketi hız kazanmış durumda. Bu plan çerçevesinde 1991 Irak işgalinden sonra İncirlik'ten kalkan ABD uçaklarının katkısıyla Kuzey Irak'ta bir Kürt devletinin tohumları atıldı.
Günümüzde de aynı senaryo Suriye için uygulanıyor. yine İncirlik'ten kalkan ABD savaş uçaklarının desteğinde Suriye'nin Kuzeyi'nde bir Kürt koridoru oluşturuluyor.
Bu Kürt koridoru Türkiye'nin Güneyi'ni de kapsayarak genişleyecek.

ABD ASKERLERİNİN ŞU AN SURİYE'DE BULUNMASININ SEBEBİ BU MU?
Soğuk savaş döneminde hazırlanan ve İsrail'in güvenliğini hedefleyen bu planın uygulayıcısı ABD'dir.
Amerika halen İncirlik'ten kalkan uçakların desteğinde PYD ile birlikte ve ABD özel birliklerinin katkısıyla Kürt koridorunu bizzat inşa ediyor.
Türkiye'nin Kırmızı çizgisi yine aşıldı ve ABD birlikleri Fırat'ın Batısı'na geçti.

NEREYE GİRDİLER?

Membiç'e ABD özel birlikleri ve PYD güçleri birlikte taaruz başlattı. Suriye'de bu gelişmeler olurken Türkiye Güneydoğu'da PKK eylemleriyle meşgul edildi...

GÜNEYDOĞU'DAKİ AYAKLANMALARI KASTEDİYORSUNUZ... BUNUN AMACI NE?

İki amacı var
1- Kürt koridorunu genişletmek
2- Türkiye'yi meşgul etmek.

HANİ ABD MÜTTEFİKİMİZDİ.... GENELKURMAY BAŞKANI AKAR'IN "AHİT" ÇIKIŞI BU YÜZDEN Mİ?
Türkiye'nin en ciddi sorunu budur. Türkiye soğuk savaş sonrasındaki gelişmelere kendisini adapte edemedi... Ortadoğu'da ve Suriye'de ABD çıkarları ile Türkiye'nin çıkarları çoğu zaman çatışmakta.
Türkiye hala soğuk savaş alışkanlığı ile ABD'yi müttefiki görüyor.
Gerçekte ise ABD Suriye'yi parçalayarak Kürt koridoru oluşturarak Türkiye'nin güvenliğini tehdit ediyor...
Genelkurmay Başkanı'nın ABD'ye çıkışı da bundan kaynaklanıyor.
PKK uzantısı PYD, ABD özel birlikleri ve İncirlik'ten kalkan ABD uçakları Suriye'nin kuzeyi'nde bir Kürt devleti kurmayı hedefliyor.

BİZ ABD'Yİ MÜTTEFİK RUSLARI TEHDİT GÖRÜYORDUK...
Teorisyen Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Türk Dışişleri çok ciddi hatalar yaptı. Ve Suriye'deki ABD ve İsrail emellerini okuyamadı. Esat rejimini hedef aldı. Ve Suriye'nin parçalanmasını ve bölgedeki Kürt'lerin güçlenmesini ve Kürt koridorunun oluşmasını kolaylaştırdı.
Türkiye Kürt koridorunun oluşmasını ancak Suriye merkezi yönetimini destekleyerek, Ve Rusya ile bu konuyu konuşarak, anlaşarak engelleyebilirdi...

O ZAMAN ÇOK BÜYÜK BİR STRATEJİK HATADAN BAHSEDİYORUZ...
Rus uçağının düşürülmesi Türkiye'nin Suriye'de insiyatif kullanmasını imkansız hale getirdi... Bu süreçte Türkiye'yi yönetenler ve Genelkurmay, ABD'nin ne kadar güvenilir ve güvenilmez olduğunu anlayamadı.

ANLAŞILAN ESAD ZAYIFLADIKÇA KÜRT KORİDORU İHTİMALİ GÜÇLENDİ... PEKİ BU DURUMDA PYD TÜRKİYE İÇİN ESAD'DAN DAHA MI BÜYÜK TEHDİT?

Esad'ın kıyım yapmadığını kimse sayleyemez. ancak, Esad Türkiye için tehdit oluşturmadı. Türkiye Esad için tehdit oluşturdu yanlışlık da buradan kaynaklandı.

PEKİ TÜRKİYE'NİN STRATEJİSİ NE OLMALI?

Bundan sonra Fatiha okumak lazım. Çok zor bundan sonra...

PEKİ RUSYA VE ŞAM İLE POLİTİKA DEĞİŞİKLİĞİ DURUMU DEĞİŞTİRMEZ Mİ?


Bu safhadan sonra bunu gerçekleştirmek çok zor. Yine de denemek lazık...

TEK ŞANSIMIZ BU MU?

Ben başka şans göremiyorum...

YANİ TEK ŞANMIZI PUTİN Mİ?

Geç de olsa biraz öyle gibi görülüyor...

BU GELİŞMELER TERÖR VE PKK İLE MÜCADELEYİ NASIL ETKİLEYECEK?

PYD'yi pasifize etmeden PKK ile mücadelede kesin sonuç sağlanamaz. Çünkü PYD PKK'nın insan ve silah kaynağı...

Çok teşekkür ederiz sayın Eslen.

Bugazete.com