Abone Ol

Ekrem İmamoğlu'ndan Mevlüt Uysal'a soyadı yanıtı

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, Anadolu Ajansı'nın 31 Mart yerel seçim günü veri akışını kesmesi ile ilgili, "Cumhurbaşkanı'nı aldattıkları için bu şahısların hesap vermesi gerekiyor." dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Mevlüt Uysal'a soyadı yanıtı

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Büyükçekmece'deki seçmen kaydırma iddialarını değerlendiren İmamoğlu, "Şu an Büyükçekmece sokaklarında polisimizi de meşgul ederek, ev ev dolaşıp insanları rencide edecek şekilde bir süreç yaşatıyorlar. Altını çizerek söylüyorum yalan" ifadelerini kullandı.

Mevlüt Uysal'ın "Soyadından anlaşıldığı kadar Ak Parti seçmenleri, seçmen askısından düşürüldü" açıklamasıyla ilgili soruyu yanıtlayan İmamoğlu şunaları söyledi:

Soyadı kısmı bir komedi. Bolca skeç yapılır. İmamoğlu acaba kime oy verdi? Komik. Mesnetsiz olunca süreç işin ucunda artık ne söyleseler komik geliyor ama bu en komiğiydi.

Hukuken böyle bir geriye dönük hesap sorma hakkına sahip değil, iki Büyükçekmece nüfus hareketliliği bakımından İstanbul'un makul ilçelerinden. Mevcutta söylediği gibi bir sayısal nüfus hareketliliği yok. Ne kadar yakın çevresi varsa (Mevlüt Uysal) nakledilmiş. Birbirini çok seven insanlar aynı adrese 11-12 kişi seçmen nakli yaptırıyorsa çok üzücü. O tarihte kaç yüz kişinin Başakşehir'den nakledildiği de belli.

"CUMHURBAŞKANI'NI ALDATTIKLARI İÇİN HESAP VERMELERİ GEREKİYOR"

Anadolu Ajansı'nın (AA) 31 Mart gecesi veri akışını kesmesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu, "Anadolu Ajansı'nın yaptığı yüzyılın en büyük rezaleti. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağımı söyledim. Bizim elimizdeki verilerle vatandaşı bilgilendiriyor olmamız onları kitlemiştir. Ey Anadolu Ajansı, "YSK sen benim müşterim değilsin" dedi. Bize de sormuyorsunuz. Geriye Ak Parti'nin sandık görevlilerinden bilgi alma kalıyor. Siz manipülasyon yapıyorsanız, Sayın Binali Yıldırım'ı ikna edip kazandım açıklamasını yaptırıyorsanız. Bu yüz yıllık bir basın rezaletidir. Sabah da bütün İstanbul'un afişlerle donatılması... Biz 16 milyonun hakkını koruduğumuzu düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'nı aldattıkları için bu şahısların hesap vermesi gerekiyor." diye konuştu.

145 YILLIK DEMOKRASİ MÜCADELESİ...

Bir gazeteci İmamoğlu'na "145 yıllık demokrasi mücadelesi veriyoruz" sözleriniz ile neyi kastettiniz? diye sordu. İmamoğlu, soruya "Yaklaşık 145 yıldır dediğim şey Osmanlı döneminin sandıkla ve seçimle tanıştığı gün 1. Meşrutiyet'tir." diye yanıt verdi.

İmamoğlu, "Geçen gün bazı medya gruplarını hedef aldınız bu tehdit olarak değerlendirildi ne söylemek istersiniz?" şeklindeki soruya ise "İmamoğlu yanıt olarak "Benim ruhumda tehdit, öfke, kin olmaz. Hiç olmadı. Allah ruhunda kin ve nefret olan insanlardan bu toplumu korusun. Çok itibarlı ailelersiniz dedim. İtibarınızı zedelemeyin dedim. Bu bir hatırlatmadır, saygı duyduğum için yanlış yapmamalarını dilediğimi ifade ettim. Basının neyi gösterip göstermediğini siz ölçüyorsunuz zaten. Anlayan anlamıştır diye düşünüyorum." ifadeleriyle yanıt verdi.