Abone Ol

Ekonomiden mi etkileniyor? Akbank'ta dikkat çeken gelişme

Türkiye'deki ekonomik sıkıntı, bankacılık sektörünü de etkilemeye devam ediyor. Oda TV'den Hakan Erol'un haberine göre Akbank, son dönemde birçok çalışanının işine son verdi.

Ekonomiden mi etkileniyor? Akbank'ta dikkat çeken gelişme

Türkiye'deki ekonomik sıkıntıdan dolayı çeşitli alanlarda birçok işletme konkordato ilan etmeye devam ederken, bankacılık sektörü de bu krizden etkilenmeye devam ediyor.

Odatv, geçen ay, Sabancı Holding'e ait olan Akbank'ın da yaşanan bu krizden etkilendiğini duyurmuştu. Akbank'ın Genel Müdürlüğü'nden onlarca kişinin işten çıkarılması dikkat çekmişti.

Deneyimli, deneyimsiz fark etmeden çıkarılan yaklaşık 60 çalışana, "yetersiz performans" gerekçesi gösterilirken, işten çıkarılan çalışanlara daha öncesinde hiçbir uyarının yapılmadığı, işten çıkarılırken de savunma yapmalarına izin verilmemesi de tartışma yaratmıştı.

AKBANK KÜÇÜLMEYE GİDİYOR...

Odatv'nin edindiği bilgilere göre, Akbank Genel Müdürlüğü'nde işten çıkarmalara devam edildiği belirtildi.

Akbank Genel Müdürlüğü'nde bölümlerde küçülmeye gidileceği konuşulurken, işten çıkarmaların yapılacağı ve merkezce, işten çıkarılacakların isimlerinin istendiği ifade edildi.

Küçülmenin ve işten çıkarmaların bu kez yalnızca Akbank'ın Genel Müdürlüğü ile sınırlı kalmayacağı, ayrıca Akbank'ın şubelerine de yansıyacağı belirtildi.

Öte yandan, işten çıkarılan Akbank çalışanları daha önce Odatv'ye konuşmuş, kendilerine, "Genel Müdürlük organizasyon ve kadro yapısının gözden geçirilmesi, iş süreçlerinin iyileştirilmesi ve sistem kaynaklı verimlilik sağlanması neticesinde; bazı bölümlerin kadrolarında azaltma gerçekleşmiştir.

Yapılan araştırma ve çalışmalarda başka birimlerde ve görevlerde değerlendirilme imkanınız bulunmadığı anlaşılmıştır" denilerek işten çıkarılma kağıdı verildiğini aktarmıştı.

MALTA VATANDAŞLIĞI TARTIŞMASI

Öte yandan, Sabancı Ailesi üyelerinin Malta vatandaşlığı aldığı iddiası, kamuoyunda uzun bir süredir tartışılmaya devam ediyor. Vatandaşlık alan isimler arasında Erol Sabancı’nın kızları Çiğdem Sabancı Bilen ve Suzan Sabancı Dinçer'in yer aldığı ifade edilmişti.

Suzan Sabancı Dinçer’in çocukları Ceyda Sabancı Dinçer ve Haluk Akay Sabancı Dinçer ile Çiğdem Sabancı Bilen’in eşi Faruk Bilen ve iki çocuğunun da vatandaşlık aldığı aktarılmıştı.

Arzu Sabancı ise konuyla ilgili olarak geçen günlerde yaptığı açıklamada, "Ben ve çekirdek ailem Malta vatandaşı değiliz" derken, "Vize kolaylığı sağladığı için çevremde birçok insan var Malta'dan vatandaşlık alan. Ama biz buna gerek duymadık, vatan sevgisi her şeyden mühimdir" diye ifade etmişti.

(Hakan Erol - Oda TV)