Abone Ol

Egemen Bağış'ın büyükelçi olmasına sert tepki: Hangi yüzle...

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, eski Bakan Egemen Bağış’ın Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne atanmasına tepki gösterdi.

Egemen Bağış'ın büyükelçi olmasına sert tepki: Hangi yüzle...

Sakarya’da CHP İl Başkanı Erdoğan Isır ve parti yöneticileriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Özkoç, şunları söyledi:

“Çek Büyükelçiliği’ne atanan kişi kim? Rıza Sarraf’la milyon dolarlık rüşvet davasına adı karışmış Egemen Bağış. Dinimizi ayetlerle ilgili konularda yaptığı telefon konuşmalarında dalga konusu haline getiren Egemen Bağış. Sarraf’ın bürokratik işlerini takip eden, onun emrinde bir bürokrat gibi çalışan Egemen Bağış. Sarraf’ın ulusal arenadaki yolsuzluklarında birebir ilişkilendirilen Egemen Bağış. Türkiye’de itibarı tükenmiş, dinimizle, ayetimizle dalga geçen, rüşvete karışmış, istifa ettirilmiş bir insan, hangi yüzle Türkiye’yi temsil edecek. Ama yukardan bir el uzanıyor, ne rüşvet davalarıyla ne yolsuzluk iddialarıyla ne milletin aklıyla, vicdanıyla, diniyle dalga geçmesine bakmadan onu büyükelçi atıyor. Dış politikayı böyle ahbap çavuş ilişkisiyle yönetiyorlar, bedelini evlatlarımız canıyla ödüyor.”

“ÇÜNKÜ ONLAR ERDOĞAN’IN YANDAŞLARI”

Şaban Dişli’nin Hollanda Lahey Büyükelçiliğine atanmasına da tepki gösteren Özkoç, “Şaban Dişli kimdir? 15 Temmuz’daki darbe kalkışmasının bir numaralı sanığı General Mehmet Dişli’nin kardeşidir” diye konuştu.

Özkoç, şöyle devam etti:

“Çünkü onlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yandaşları, çünkü onlar bizim bilmediklerimizi biliyorlar. Çünkü onlar Türkiye’nin karanlık tarih sayfalarında adları geçen kişiler. Kimlerle beraber? Bizi yönetenlerle birlikte. İşte o yüzden Türkiye dış politikada çok kötü bir noktaya geliyor.”