Abone Ol

Efsane çözüldü! Mısır piramitlerini uzaylılar mı yaptı?

Mısır piramitlerinin gizemi yüzyıllardır çözülemedi. Uzaylıların yaptığı yönündeki iddialar ise efsane olarak kalacak

Efsane çözüldü! Mısır piramitlerini uzaylılar mı yaptı?

Mısır Tarihi Eserler Kurumu Başkanı Zahi Havvas, "Mısır piramitlarine çok yakın bir mesafede piramitlerin yapan işçilerin mezarlarına rastladık. Piramitleri yapan işçilerin mezarlarının bulunması konusundaki çalışmalar 1990 yılında başlamıştı. Uzun süren arkeolojik kazılar neticesinde işçilerin, katiplerin, süslemeleri ve heykelleri yapan sanatçıların mezarlarına ulaştık.' dedi.

Havvas, işçi ve işçi ekipbaşlarının, taşları taşıyanların, resimleri çizenlerin ve heykelleri yapanların hepsinin bağlı oldukları ekip başıyla beraber isimlerinin hiyeroglif yazı ile yazılmış olduğunu belirlediklerini dile getirdi. Bu hafta keşfettikleri mezarların hemen piramitlerin önünde yer aldığını, bu kabirlerin işçi başları ve işçi başlarının yanında çalışanlara ait olduğunun belirlendiğini ifade eden Havvas, "Çalışanların isimleri ve lakaplarının yazılmış olduğunu keşfettik. Bu keşif daha önce piramitlerin yapımı ile ilgili kitaplarda yazılanların doğru olmadığını ortaya koymaktadır. Piramitleri iddia edildiği gibi köleler inşa etmedi. Köleler büyük binalar yapabilir ancak, piramitleri inşa edemez. Özellikle de Kral Hufu'nun piramidi gibi bir eseri hiç inşa edemez." şeklinde konuştu.

Piramitleri uzaylıların yaptığı şeklindeki iddialara da bu kabirlerin ışık tuttuğunu dile getiren Havvas, "Piramitleri uzaylıların veya Yahudilerin yaptığı şeklinde bütün dünyaya yayılan yalan iddiaları da bu kabirler boşa çıkarmıştır. Çünkü piramitleri yapan işçi ve ustaların hepsinin isimleri 4500 yıldan bu yana bu bölgede yaşayan Mısır isimleridir. Mezarların yanında yapılan diğer kazılar ise işçiler için her gün 11 sığır ve 33 koyun kesildiğini ortaya çıkardı. Her gün 10 bin işçiye yemek veriliyordu. Heredot'un söylediği gibi 100 bin değil, 10 işçi bulunmaktaydı.

Bütün bunlar piramitlerin eski Mısır'ın milli projesi olduğunu kanıtlamaktadır. Piramitlerin yapımında sadece erkekler değil kadınların da çalıştığı mezarlarda çıkan kemikler üzerinde yapılan yapılan incelemeler sonrasında belirlendi.' dedi.