Abone Ol

Eda Ece: Ünlü olmak gibi bir derdim yok

Yasak Elma dizisiyle ilk defa bir dramda oynayan Eda Ece canlandırdığı Yıldız karakteriyle büyük beğeni topladı. Ece, “Bu diziyle dramda da kendimi gösterebileceğime çok sevindim” diyor.

Eda Ece: Ünlü olmak gibi bir derdim yok

Eda Ece, Vatan gazetesinden Melis Güvenç'in sorularını yanıtladı.

Yasak Elma iddialı bir dizi. İkna olma aşamalarını anlatır mısın?

Başta kabul etmemiştim. Senaryolar revize olduktan sonra tekrar okuyunca, aslında heyecanlı bir damarı olduğunu hissettim ve hikayeye inanmaya başladım. Yıldız’ı yapımcı ve senaristlerimiz ile konuşarak şekillendirdik. Ortaya çıkan işi biz sevdik. İyi ki kabul etmişim diyorum çünkü Yıldız çok iyi tepki aldı ve çok sevildi.

İlk bölümden sonra aldığın tepkiler seni tatmin etti mi?

İlk bölümümüze tepkiler şahaneydi. Reytingimiz de iyi geldi, pazartesi gibi seyircisi oturmuş güçlü işlerin olduğu bir günde yayına girdik ve 4,80 oranlarına ulaşmak çok mutlu etti. İlgi var, konuşuluyor ve tekrarları da iyi reyting alıyor.

Heyecanla diğer bölümleri bekliyoruz. Yaptığınız işin sevilmesi tek motivasyonumuz. Yıldız’ı izlemeyi keyifli buldular, hep iyi yorumlar alıyorum.

Bu diziyle hangi yönünü gösterdin?

Bu dizinin benim için önemi şu: Bir gençlik dizisi değil, romantik komedi değil. Benim bugüne kadar yaptığım işler bu tarzdı. “Yasak Elma” entrikanın hakim olduğu bir dram işi. Çevremde bu kez genç oyuncular yok.

Yine aynı tip işler gelseydi oynamayacaktım, o nedenle iki sene boyunca gelen hiçbir işi kabul etmedim. 28 yaşına girerken bu rolün bana gelmesi beni çok mutlu etti.

Dram kadın kategorisinde de kendimi gösterebileceğime sevindim. Yıldız’ı oynamak gerçekten çok keyifli. Bana göre daha pozitif bir kız, yaşadığı onca şeye rağmen. Yıldız sayesinde yüksek enerjili bir insana dönüşüyorum. Normalde daha düşük enerjide ve sakin olmayı severim. Yıldız tam tersi beni yükseltiyor.

Canlandırdığın Yıldız’ın davranış şeklini nasıl yorumluyorsun?

Yıldız lise mezunu, kardeşi ise üniversite okumuş. Yıldız hep çalışmış kardeşine bakmış ve aileden parası yok, kendi kazancı da çok az, zor geçinen bir kız. Ama hayalleri büyük; çantalar, ayakkabılar onu çok cezbediyor.

Hayali aslında zengin, yakışıklı, yaşıtı biriyle evlenmek ama yaşıtları onu küçük görüyor, evlenmeyip gönül eğlendiriyor. Başına gelen bu olaylar onurunu kırıyor ve Ender’in teklifiyle kaderini değiştirebileceğine inanıyor.

Yıldız değişecek, zenginleşecek, gelişecek; saçı, başı, kıyafetleri… Ve bu dönüşümü izlemek çok keyifli olacak. Bir oyuncu olarak rol için değişime açık olmak durumundasınız.

Ben keyif alıyorum oyunculuğun bu kısmından, çok heyecan verici normal hayatta denemeyeceğin şeyler deniyorsun. Kendini keşfediyorsun, sınırlarını deniyorsun.

Kariyer ve özel hayatındaki amaçların?

Hayat çok sürprizli ve planladığın şeyler her zaman tutmuyor. Ölümlü dünya dedikleri şeyi unutmamak lazım. Ben gözünü hırs bürümüş, teklif almayınca evde ağlayan oyunculardan olmadım.

Hayattaki tek meziyetim oyunculuk değil. Üniversite okudum, sanata ilgim var, yazıyorum, bir sürü şey var. Yaptığım işi seviyorum, insanlar da beni izlemeyi sevdiği sürece çalışırım.

Akışta kalmaya çalışıyorum. Beni mutlu eden, huzurlu kılan şeyleri anlamaya fark etmeye çalışıyorum. 28 yaşındayım, olgun olduğumu, yaşımdan büyük bir ruhum olduğunu herkes her zaman söyler. İlerisi için de tek planım mutlu olmayı dilemek.

Her ne yaparsam yapayım hem işte hem özel hayatımda, mutlulukla seçtiğim şeyler olmalı. Bu yanlış ya da doğru gelsin önemi yok, ben mutlu olayım yeter.

Peki ya şöhret?

Ünlü olmak gibi derdim yok, oyuncu olmanın getirdiği bir yan etki bu. Yoksa görünmez olmayı bile isterim. Sinemayla ise daha mesafeli bir ilişkin oluyor insanlarla ama TV dizileri öyle değil sürekli evlerine konuk oluyorsu.

Bu durumda seni çok iyi tanıdığına inanıp, müdahale etme hakkını görüyorlar kendilerinde.

Son iki filmine baktığımızda komedide gördük seni. Yeni bir filmde başka bir tür denemek gibi bir arzun var mı yoksa komedi oldukça yaparım mı diyorsun?

Farklı şeyleri oynamak bir oyuncu için çok zevkli. Farklı bir şey deniyorsun çünkü... Komedi ya da dram iki türü de seviyorum. Ama komedyen değilim ben, hatta dramdan gidersem daha iyi bir kariyerim olabilir belki de ama yine de komedi, romantik komedi işleri izlemeyi de oynamayı da her zaman seviyorum.

Kariyerinde sakin ama emin adımlarla ilerliyorsun. Panikle hareket etmeyen oyunculardan olduğunu düşünüyorum. Bu konuda sen ne düşünüyorsun?

Ben “Pis Yediliye binlerce kişi içinden, eleme ile seçildim. 3 sene ekranda kaldı ilk işim ve başarılı bir ilk işim olunca devamı geldi. Panik ya da korku ile asla düşünmüyorum.

Elimden geldiğince bana verilen rolleri başarıyla oynamaya çalışıyorum. Yaptığım işleri, çalıştığım ekipleri sahiplenirim. Benimle çalışanlar bu yüzden bence bir daha çalışmak istiyorlar. İşi bana teslim ettiklerinde benim onları yarı yolda bırakmayacağımı, elimden geleni yapacağımı biliyorlar.