Abone Ol

Son dakika: Ebru Gündeş'in Erdoğan'a mesajını hangi bakan iletti?

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal Başbakan'a yönelttiği soru önergesinde sanatçı Ebru Gündeş'in "eşim Türkiye'ye zarar verebilir" uyarısını Cumhurbaşkanına iletilmesi için hangi kabine üyesiyle görüştüğünü sordu.

Ebru Gündeş'in Erdoğan'a mesajını hangi bakan iletti?

CHP Hatay milletvekili Serkan Topal'ın Başbakan'ın yanıtlaması için TBMM'ye sunduğu önergesi şöyle:

Çeşitli basın yayın organlarında pop şarkıcısı Ebru Gündeş’in, eşi Reza Zarrab’ın (Rıza Sarraf) 2016 yılında ABD’de tutuklanmasının ardından AKP Genel Başkanı Sayın Erdoğan’ın yakın çevresine haber gönderdiği ve “Eşimin ABD’ye gidişi sıradan bir olay değil. Türkiye’ye zarar verecek bir tutum içine girebilir” diyerek endişesini anlattığı iddiaları yer almıştır.

Sayın Erdoğan’ın da ABD’de görülen Reza Zarrab davasıyla ilgili, Türkiye’nin İran ile ticari ve enerji ilişkisi olduğunu söylediği, “Davadan ne çıkarsa çıksın biz doğru olan yaptık, ambargoyu delmedik” yorumunda bulunduğu ifade ediliyor.

Buna ilişkin olarak;

1. Pop şarkıcısı Ebru Gündeş’in eşi Reza Zarrab (Rıza Sarraf) ile ilgili olarak Sayın Erdoğan’ın yakın çevresinden görüştüğü kişi kabineniz üyesi midir?

2. Ebru Gündeş, eşinin “Türkiye’ye zarar verecek bir tutum içine girebileceği” uyarısını eşi ABD savcılık makamıyla işbirliği yapmadan önce mi yapmıştır? Bu konuda MİT bilgilendirilmiş midir?

3. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Reza Zarrab Türk vatandaşlığına geçmeden önce söz konuşu şahısla bir irtibatı var mıdır?

4. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Reza Zarrab Türk vatandaşı olduktan sonra söz konusu şahıs ile bir teması olmuş mudur?

5. MİT’in 2013 yılında Rıza Sarraf ile ilgili hazırladığı ve Başbakan’a sunduğu bilgi notu hakkında herhangi bir bilgi işlem yapılmış mıdır?