Abone Ol

Dünyanın en uzun bacaklı meleği: Kanatsız daha iyiyim

Amerikalı Karlie Kloss, ‘insan değil, sanki bir melek’. En uzun bacaklı model unvanı, Victoria’s Secret melekliği yetmedi... Yıldız öğrenci olmak için New York Üniversitesi’ne döndü! İşte tanrıçanın anlattıkları...

Dünyanın en uzun bacaklı meleği: Kanatsız daha iyiyim

Victoria’s Secret’ın meleklerinden biriydiniz, iki sene sonra ayrıldınız, ortalık karıştı.... Sebebi iddia edildiği gibi ‘maaşın azlığı’ mı?
Ne alakası var? Meleklik zevkliydi ama başta okula dönmek üzere başka projelerim var. Meleklik benim kariyerimin ulaştığı son nokta değildi, bir basamaktı. Kanatları taktığım gibi çıkardım.

Taylor Swift’le olan dostluğunuza gelelim... Samimi arkadaşlığınız sürekli gündemde...
Bu iyi bir şey değil mi? Alanlarında çok başarılı olan kızların güç birliği yapmasından bahsediyorum... “Kadın kadının kurdudur” diye bir algı vardı son yıllarda... Hayır, değildir! Biz Taylor’la bu algıyı yıktık. Bir kadın, arkadaşlarına hatta rakibine köstek değil destek olsun birlikte yükselsin!

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYIN

Modellik gibi rekabetin doruk noktasında olduğu bir endüstride bu ne kadar geçerli?
Belki çok değil. Ama benim felsefem: İnsan olun! İyi davranın birbirinize... Hırslı olmakta bir sorun yok, herhalde hırslı olacaksınız, başarılı olmak isteyeceksiniz. Ama çok çalışırsanız zaten başarı geliyor, bunun için arkadaşlarınızı çiğnemenize gerek yok!

Dünyanın en uzun bacaklı meleği: Kanatsız daha iyiyim - Resim: 1Karlie Kloss meleklikten istifa etti

Dünyanın en çok kazanan top-modellerinden biriyken, ani bir kararla “Eğitim şart” dediniz, okula döndünüz... New York Üniversitesi’ne yazılma fikri nereden çıktı?
Moda dışında başka şeylerle uğraşmak hoşuma gidiyor açıkçası... Ani bir karar derken, benim hayatım böyle ani kararlarla geçiyor. Bir gün “Acaba cep telefonu nasıl çalışıyor, bir tuşa basıyor, dünyaya bağlanıyorsun” diye düşündüm. Flatiron School’a yazıldım, bilgisayar programcılığı eğitimi aldım. ‘Karlie ile Kodlama’ adlı bir fon oluşturdum: 21 kızın bu konuda burs almasını sağladım. Şimdi edebiyat dalında eğitim alıyorum.

Peki okuldaki öğrenciler bir Victoria’s Secret modelini yan sırada görünce ne yaptı?
İlk önce paparazzi siteleri okula girmek istedi. Okul yönetimi de hemen önlemini aldı, güvenlik koydu. Şimdilik bir sataşan yok.

Neden bilgisayar programcılığı konusunda bu kadar takıntılısınız?
İlla bilgisayar programcılığı konusunda değil, kızların eğitim alması konusunda takıntılıyım açıkçası. Geleceğin mesleğinin kodlama olduğunu bildiğimden bu konuyla ilgili fon oluşturdum. Ama ne ilgilerini çekiyorsa, onun eğitimini alsınlar. Yeter ki eğitim alsınlar...

İnternette onlarca fitness videonuz var. Gününüzün kaç saati spor salonunda geçiyor?
Öncelikle şunu söyleyeyim, çok da bayılmıyorum spor yapmaya. Şubat ayındayız, hava soğuk, sefilleri oynuyoruz sokağa çıktığımızda.... Ama mecburum. Spor yapmak zorundayım zaten. Çekimlerde ya da oradan oraya koştururken uçakta o kadar çok zaman geçiriyorum ki, hareket etmeye, spor yapmaya bedenim ihtiyaç duyuyor. Sadece koşmaktan tiksiniyordum. Nefesim kesiliyordu, tıkanıyorum filan... Ama bir şeyi yapamayınca hırslanıyorum. O yüzden kendi kendimi gaza getirdim ve maratonda koştum. Benim için iyi bir motivasyon bu: Bir şeyi ‘yapamazsın’ demek...

(Hürriyet)