Abone Ol

Dünyanın en büyük genelevi Malezya'daymış

Şimdi sıkı durun... 'Dünyanın en büyük genelevi' diye adlandırılan Endonezya'da, seks turizmi sektöründe 'hizmet' veren kadın ve erkek fahişe sayısı 1 milyonu aşmış durumda. İşte detaylar...

Dünyanın en büyük genelevi Malezya'daymış

Şimdi sıkı durun... 'Dünyanın en büyük genelevi' diye adlandırılan Endonezya'da, seks turizmi sektöründe 'hizmet' veren kadın ve erkek fahişe sayısı 1 milyonu aşmış durumda... Endonezya'yı bu korkunç rekorda izleyen diğer bir ülke ise Türkiye'de son günlerin popüler ülkesi Malezya... Yani, Malezya'nın öteki yüzüne bakacak olursak, seks turizmi ön plana çıkıyor...

Malezya... Egzotik bir ülke... Güneydoğu Asya'nhın incisi ve bir balayı cenneti... Özellikle yaz aylarında balayı trafiği hızlanıyor. Yurt dışında tropik bir tatili tercih edenlerin sayısı artıyor. Malezya sadece balayına çıkanların değil golf tutkunlarının da tercihi. Tropik ormanların arasında yer alan golf sahalarında oynamak ayrı bir keyif olsa gerek!

SEKS TURİZMİ

Şimdi sıkı durun... 'Dünyanın en büyük genelevi' diye adlandırılan Endonezya'da, Uluslararası Çalışma Bürosu BIT'in raporlarına göre seks turizmi sektöründe 'hizmet' veren kadın ve erkek fahişe sayısı 1 milyonu aşmış durumda... 350 bin çocuğa da fuhuş yaptırılıyor. Müslüman Endonezya'yı bu korkunç rekorda izleyen diğer bir ülke ise Türkiye'de son günlerin popüler ülkesi Malezya... Yani, Malezya'nın öteki yüzüne bakacak olursak, seks turizmi ön planda ortaya çıkıyor.

TURİST AKINI

Petrol ve turizm zengini Malezya, turizme çok önem veriyor. Hiç de haksız sayılmazlar, Egzotik turizm cennetlerinden biri olan Malezya, yılın 12 ayı sıcak havası, delüks otellerden butiklere ve bungalovlara, konaklama çeşitliliği, ucuz alışveriş imkânı ve inanılmaz lezzetli yemekleriyle bunu fazlasıyla turisti hak ediyor. Ancak turizme asıl olarak iki konseptte ağırlık vermek istiyor: Meraklılarını, sayısı 200'ü bulan golf kulüplerindeki muhteşem doğa ortam ve konfora davet ediyor. Bir yandan da balayı çiftlerine göz kırpıyor: Gelin, hayatınızın en egzotik, en sıcak tatilini geçirin' diyor.

LANGKAWİ ADASI

Malezya'nın Kedah eyaletinin en büyük ve en popüler adası olan Langkawi, aslında dünyaca ünlü bir turizm bölgesi. Tropik bir iklim, palmiyeler ve her renk ve çeşitte çiçekler, onlar arasına serpiştirilmiş villa-odalar, dalga sesleri, ayak ya da vücut masajlar, nefis Malay yemekleri... Balayını böyle bir yerde geçirmek isteyenler için istikamet, Malezya'nın Langkawi Adası. 99 adanın en büyüğü, 72 bin nüfuslu. Huzur isteyenler için ideal. Bu yıl gümrükten muaflığı, cangılları, uzun beyaz kumsallarıyla daha bir farklı hazırlanıyor yeni konuklarına. Burada ağaçlar ve çiçekler, hem sayıları hem çeşitlilikleri itibarıyla, insanı ezecek kadar çok. Her yerden fışkırıyorlar. Odanızın penceresinden giriyor, yürürken arabanıza değiyorlar. Kumsalda uzandığınızda, gökyüzünden önce, ona ulaşmaya çalışan palmiyelerin yapraklarını görmek zorundasınız.

BAHÇEDEKİ BANYO

Dolayısıyla doğanın içine oturtulmuş konaklama tesisleri de onların içinde kayboluyor. Mimari derseniz zaten bildiğiniz "bina"lar olmadığı gibi, hiçbir yapı doğal görüntüyü bozamıyor, sanki sadece doğanın içinde eriyorlar. Böyle bir ortamda, mesela odanızın banyosunun "bahçede" olması da şaşırtmıyor. Sadece görünmenizi engelleyecek bir duvar saklıyor duşunuzu; ağaçlar, çiçekler -ve doğanın tüm canlıları tabii- duşunuzda size eşlik ediyor. Size de "açık havada duş da güzelmiş" demek kalıyor. Langkawi'de iki kilometre uzunluğundaki Pantai Cenang kumsalı boyunca birçok otel sıralanıyor. Bir uçta duty free alışveriş merkezi, büyük bir akvaryum var. Buradan 25 kilometre uzaklıkta yer alan Kuah, adanın merkezi. Mutlaka görmeniz gereken yerler, 150 egzotik kuş türünü barındıran Langkawi Kuş Cenneti, farklı ülkelerden gelen hediyelerin sergilendiği Galeria Perdana, teleferikle çıkıp ada ve Andaman Denizi manzarasını görebileceğiniz 708 metre yükseklikteki Gunung Machinchang Dağı. Adanın civarını ise tekne turlarıyla görebilirsiniz.

BATILI UZAKDOĞULU

26 milyon nüfuslu Malezya'nın nüfusunun yüzde 62'sini Malaylar oluşturuyor. Yüzde 23'ü Çinliler, yüzde 7'si Hintliler, yüzde 8'i de diğer gruplardan ibaret. Anayasal monarşi var ve ülkenin yüzde 60'ıMüslüman, yüzde 20'si Budist, yüzde 8'i Hıristiyan. Gözleme imkanı bulamadığım ve bazılarında Müslümanlığın daha baskıcı bir bir şekilde uygulandığı anlatılan diğer bölgelerini bilemiyoruz ama, ancak Langkawi ve Kuala Lumpur, Uzakdoğulu Malezya'nın Batılı yüzleri... Hem de inanılmaz Batılılar.

HERKES İNGİLİZCE BİLİYOR

Hemen herkes İngilizce konuşuyor. Kimse kimsenin kıyafetine, oturup kalkmasına karışmıyor. Sokakta türban altı gömlek ve dar blucinle dolaşan kadın sayısı oldukça fazla. Ama onların yanında şortlular rahat rahat dolaşıyor.

TÜRBANLILAR

Malezya'da en ilgi çeken şeyse, türbanlı kadınların kamu alanındaki yoğun varlıkları. Gümrük polisinden kırmızı bereli polise, banka memuresinden Starbucks tezgâhtarına her işte çalışıyorlar. Polis olanlar, türban üstüne polis şapkası takıyor, işini yapıyor.

GELENEKSEL YEMEKLER

Restoranlarda geleneksel yemekler - tabii biraz daha batılı damak tadına uyarlanmış olarak- en şık şekilde sunuluyor. Otellerdeki konfor yerinde. Herkes inanılmaz güler yüzlü ve kibar. Trafik İngiliz usulü, sigaraya karşı tavır Amerikan. Kapalı alanların çok önemli bölümünde sigara içilmiyor.

GÖKDELEN VE DOĞAL PARK

Başkent Kuala Lumpur, rengârenk bir başkent. Bir yandan yüksek binaları ve birbirinden dev alışveriş merkezleriyle New York'a benzerken, bir yandan da cangılların, tropikal adaların, yemyeşil parkların üssü. İnsan otobanda giderken bile yeşilin ezici baskısına maruz kalıp ruhunu dinlendirebiliyor. Aslında kısaca KL diye anılan kent, şimdilik başkent. 25 kilometre güneyinde kurulan Putrajaya siberkenti, projesi tamamlandığında yeni başkent olacak. Ancak şimdiden yaşamaya başlamış, başbakanlık, bakanlıklar, sultanlık sarayı ve bazı devlet daireleri oraya taşınmış bile. KL'liler yüksek binalarıyla çok övünüyorlar; 242. metresinde dönerek şehri seyredip yemek yiyebildiğiniz 421 metrelik KL Tower, 41. katlarını birbirine bağlayan bir köprüye (Skybridge-Gökyüzü Köprüsü) sahip 252 metrelik Petronas İkiz Kuleleri bunlardan ikisi. KL'de mutlaka görülmesi gereken yerler, Çin Mahallesi, Masjid Jamek Camii, Ulusal Cami, Dataran Merdeka (Özgürlük Meydanı), Ulusal Tarih Müzesi, Adliye Sarayı, Putrajaya bölgesi, St. Mary Katedrali... Kentte bazı binalar İngiliz, bazıları Arap mimarisi tarzında, bazıları da karışık.

160 KUŞ TÜRÜ

Kentin ortasında, kocaman, üzeri tel örgüyle kapatılmış kuş parkı var. İçinde de çoğu Güneydoğu Asya'ya ait, 160 kuş türü... Bir de deniz yok diye hiç üzülmüyorlar, oturup kendi elleriyle bir göl yapmışlar kentin ortasına. Göl manzaralı pek çok otel var. İşte aranılan aşk geceleri için ilk adım bu otellerin lobilerinden başlayabilir. .

TROPİK ADADA ROMANTİZM

Malezya'nın Langkawi adasında golfçüler için golf oteli diye bir otel tanımlaması yok. 3 yıldızdan 5 yıldıza nerede kalırsanız kalın, ücret karşılığı golf oynayabiliyorsunuz. Aynı zamanda balayı yapılabilecek kadar egzotik, romantik ve huzur veren oteller bunlar...

SÜPER MEKANLAR

The Golf Club Datai Bay Adanın kuzey batı ucunda. 18 delikli golf sahası, tropik yağmur ormanı içinde düz ve engebeli alanlar, bunkerlar, göletler ve özel sahiliyle sınırsız golf oynama imkanı sunuyor. Kulübün hemen yakınındaki 5 yıldızlı lüks The Datai'de konaklanılabildiği gibi tavsiye edilen diğer tesisler de tercih edilebiliyor.

Datai Tropik bir ormanın içinde. 112 adet deluxe, villa ve suit odadan oluşuyor. Çok geniş kapsamlı SPA hizmetinden başka, golf kursları, doğa gezileri, sağlık kulübü uygulamalarından da yararlanılabilir.
Gunung Raya Golf Club Adanın doğusunda, iç kısımlarda. 18 delikli bu golf sahasındaki orman örtüsü Datai'dekinden farklı olarak daha az ve sadece saha çevresinde yer alıyor. Engebesi oldukça fazla. Kuah şehir merkezine yakın. Tavsiye edilen tüm otellerden kulübe gelinebiliyor, en yakın otel Westin Langkawi.

Berjaya Langkawı Beach Resort Burau körfezinde. 70 dönümlük arazi üzerinde Malezya stili 502 chalet ve suit oda. Yüzme havuzu, çeşitli kara ve su sporları alternatifleri var.

Tanjung Sanctuary Tanjung Behkit'te, 32 odalı küçük bir tesis. Villa suitlerde her türlü konfor var.

LangkawıLagoon Kedah sahilinde. Kara ve deniz manzaralı deluxe ve junior suit odalardan oluşuyor. Sea Village suitleri ise dalgakıranla korunan denizin üzerine inşa edilmiş. İç mimarisi Malay tarzı. Jakuzili havuz, fitness, sauna ve buhar odalarıyla SPA'sıda var.

Westin Langkawi 10 dönümlük orman ve tropik bahçenin içinde. Langkawi merkezi Kuah'a sadece 3 km. uzakta. Modern tropik ambiyanslı, 200 odanın birçoğu manzaralı. 500 metrelik özel kum plajı, 3 yüzme havuzu, su sporları, SPA imkânları var.

Pelangi Beach 25 dönümlük bir alanda bahçeler içinde havuzlar ve geniş bir kumsal. Sheraton Adanın batı kıyısında tropik yağmur ormanlarıyla çevrili. Sık yapraklar ve palmiyeler altında yer alan balkonlu 231 oda ve suit, ahşap chalet ve ikişer katlı ünitelerden oluşuyor. Mimari Malay. Burada yoga dersleri de alabilir, bedeninizi gevşetecek pek çok aktivite bulabilirsiniz. Dalış kursları, ada turu, kartal besleme turu gibi aktiviteler de var.

The Frangipani Kumsalı, restoranıve geniş odalarıyla, adanın köklü otellerinden.

Bon Ton Resort & Restaurant geleneksel mimaride müstakil evler.

4 Seasons tek kelimeyle inanılmaz bir yer. Sanki cangılın içinde saklanmış bir vaha. Cangıldan kaçacağınız yer ise upuzun beyaz bir kumsal. Çok pahalı olduğunu söylemeye gerek var mı?

ALIŞVERİŞ

Malezya gerçekten de bir alışveriş cenneti. Kentin ticaret, alışveriş ve eğlence merkezi Golden Triangle (Altın Üçgen) denilen bölgede, birçok alışveriş merkezi bir arada. Hava o kadar sıcak ki ilk anda alışveriş merkezleri, serinlikleriyle ilaç gibi geliyor. Ancak Kuala Lumpur'da hepsi birbirine benzeyen lüks alışveriş merkezleri, bir süre sonra sıkmaya başlıyor. Yine de Çin mağazaları, geleneksel Malay ürünleri satan dükkânlar çok ilgi çekici.

Sıcağa dayanabilirseniz el sanatları, hediyelikler, kıyafetler, takılar ve Asya'ya ait antikalar için Central Market'a gidebilirsiniz. (Her ayın ilk cumartesisi, KL'de sanat pazarı kuruluyor

Kaynak: H2