Abone Ol

Dünya liderlerinden Türkiye'ye taziye mesajı

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı nedeniyle dünya liderlerinden Türkiye'ye taziye mesajı geliyor.

Dünya liderlerinden Türkiye'ye taziye mesajı

Atatürk Havalimanı'ndaki patlama nedeniyle dünya liderlerinden taziye mesajı geliyor.

İLK TAZİYE MESAJI LİTVANYA'DAN

Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısına ilişkin taziye mesajı yayımladı.

Grybauskaite, Twitter hesabından, “İstanbul’daki havaalanında aşağılık bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Türk halkı ile birlikte duruyoruz.” ifadesini kullandı.

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics de yaşanan olayı kınayarak, Twitter hesabından, “İstanbul’da, Atatürk Havalimanı'nda bir başka korkunç terör cinayeti. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum” ifadesine yer verdi.

İSPANYA

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Atatürk Havalimanı'ndaki patlamaya ilişkin, "Birlik olduğumuz sürece barbarlık baskın gelemeyecek." ifadesini kullandı.

Avrupa Konseyi toplantısı için Brüksel'de bulunan Rajoy, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul havaalanındaki korkunç saldırıyı kınıyorum ve reddediyorum. Birlik olduğumuz sürece barbarlık baskın gelemeyecek." değerlendirmesinde bulundu.

İspanya'nın ikinci büyük siyasi partisi Sosyalist İşçi Partisinin lideri Pedro Sanchez de "Terör barbarlığı bir kez daha İstanbul'u vuruyor. Sert bir şekilde kınıyoruz ve saldırının kurbanlarına tam dayanışmamızı sunuyoruz." şeklinde tweet attı.

KATAR

Katar Dışişleri Bakanlığı, havalimanını hedef alan saldırıyı kınadı

Katar, Atatürk Havalimanı'nı hedef alan saldırıyı kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Her türlü ahlaki değer ve insani prensiplerle çelişen ve sivilleri hedef alan bu korkak saldırıyı kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin istikrar ve güvenliğini korumak için alacağı tüm önlemlerin desteklendiği ifade edilen açıklamada, Katar'ın Türkiye'ye destek verdiği ve sebebi ne olursa olsun her türlü şiddet ve teröre karşı tutumunun net olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Türkiye'ye, Türk halkına ve saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilendi, yaralılara acil şifa temennisinde bulunuldu.

Star