Abone Ol

Dünya o Türk'ü konuşuyor ama maalesef...

ABD'nin Washington eyaletinde bir alışveriş merkezinde beş kişinin ölümüne yol açan saldırganın Arcan Çetin olduğu açıklandı.

Dünya o Türk'ü konuşuyor ama maalesef...

Söz konusu şahsa ait olduğu belirtilen bir Facebook sayfasından alınan bilgiye göre; Çetin, 20 yaşında ve Oak Harbor kentinde yaşıyor.
Haberde, yetkililerce başta Hispanik görünümlü olduğu belirtilen Çetin’in, Adana’da doğduğu ve “Türk” takma ismini kullandığı aktarıldı.

FBI, Çetin’in terör bağlantısını ortaya koyan herhangi bir delile ulaşılamadığını açıklasa da Washington’dan yetkililer, “terör” dahil hiçbir ihtimalin şu aşamada dışlanamayacağını söyledi.
Güvenlik yetkilisi Mike Hawley, Komo News’e yaptığı açıklamada, “Araçla giderken karşıdan karşıya geçen bir genç gördüm ve sürmeye devam ettim. ‘Evet bu o’ dedim. Hızla bir U dönüşü yaptım, ışıkları yaktım ve silahımı çıkardım” dedi.

Hawley, gözaltına alındığını söylediğinde, Çetin’in hiçbir karşılık vermediğini de sözlerine ekledi.
Hawley, Çetin’in yakalandığında “zombi gibi göründüğünü” ve üzerinde silah olmadığını söyledi.
Polis, saldırganının ipuçları ve halktan gelen destek sayesinde 20 saati aşan bir sürede yakalandığını belirtti.

ABD MEDYASINDAKİ ÇEŞİTLİ İDDİALAR

Amerikan medyasında çıkan haberlerde, Çetin’in oturma izninin bulunduğu ve kaçak olmadığı bilgisi yer aldı.
KING 5 adlı yayın kuruluşu, Çetin’in babasından ruhsatlı üç silah aldığını ve Burlington’a bağlı Cascade Alışveriş Merkezi’ndeki Macy’s mağazasına gittiğini bildirdi. Habere göre; Çetin’in eski kız arkadaşı birkaç ay önceye kadar burada çalışıyordu. Haberde söz konusu kızın katliam anında mağazada olmadığı belirtildi.
FOX-Q13 adlı yayın organına göre Çetin, ateş açmadan önce birkaç kez bir kadının adını bağırdı.
The Seattle Times gazetesi, Çetin’in aile içi şiddetle bağlantılı üç saldırı suçu bulunduğunu ve bu olaylarda mağdurun ABD’yi dehşete düşüren saldırganın üvey babası olduğunu yazdı. Çetin’in alkollü araç kullanmaktan da ceza aldığı belirtildi.
29 Aralık tarihli duruşmada yargıç, Çetin’in silah bulunduramayacağı yönünde karar verdi. Şiddet mağduru üvey baba ise, oğlunun zor günler geçirdiğini belirterek, yargıcı “mağdurla temas kurmama” yönünde bir karar vermemeye ikna etti.

ABD’Yİ SARSAN OLAY

Cuma gecesi tüfekli bir saldırgan Cascade Alışveriş Merkezi’nde dört kadını öldürdükten sonra kayıplara karışmıştı. Yaralı bir adam ise, daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Güvenlik güçleri, geniş çaplı bir arama başlattı ve görgü tanıklarının anlatımına göre; başta saldırganın koyu renk giyimli ve Hispanik görünüşlü olduğunu duyurdu. Ancak bu bilginin, saldırganın yakalanmasıyla yanlış olduğu anlaşıldı.

Saldırının gerçekleştiği Cascade Alışveriş Merkezi, Seattle şehrinin 105 kilometre kuzeyinde bulunan Burlington kasabasında meydana geldi.

Saldırının en genç kurbanının, geçmişte kansere yakalanan ancak bu hastalığı yenmeyi başaran Sarai Lara (16) olduğu belirtildi.
Bir diğer kurban ise mağazada makyözlük yapan 52 yaşındaki Shayla Martin olduğu bildirildi.

Korkunç olay CNN, New York Times, Los Angeles Times, Washington Post gibi saygın Amerikan medya kuruluşlarının yanı sıra, hemen hemen tüm uluslararası basında yer alıyor. Dünya, ABD’yi kana bulayan saldırganı konuşuyor.

sözcü