Abone Ol

Dördüncü kez kansere yakalanan Neslican Tay kimdir?

Sosyal medyada kansere karşı verdiği mücadeleyle tanınan Neslican Tay yoğun bakıma alındı. İnternet kullanıcıları Tay'a destek verdi.

Dördüncü kez kansere yakalanan Neslican Tay kimdir?

Dördüncü kez kanser mücadelesi veren Neslican Tay yoğun bakıma alındı. Tümör nedeniyle 2018’de bacağı kesilen Tay, hayatını, yaşadıklarını ve tedavisini sosyal medyada paylaşıyordu.

Sosyal medyada kansere karşı verdiği mücadele ile tanınan ve tedavi süresi boyunca yaşadığı her şeyi sosyal medyada aktaran Tay için sosyal medya kullanıcılarından destek geldi.

Kan bağışı çağrısı yapılırken, yardım etmek isteyenler Twitter’da kampanya başlattı.

Aralarında ünlü isimlerin de yer aldığı binlerce sosyal medya kullanıcısı, Tay’a profil hesaplarından destek mesajı yayınladı.

Tay’ın tedavi gördüğü Medipol Sağlık Grubu’ndan da açıklama yapıldı. Açıklamada, “Neslican Tay için değerli hocalarımız ve ekip arkadaşlarımız elinden geleni yapıyor. İnşallah Neslican bir kez daha ne kadar güçlü olduğunu bizlere gösterecek” denildi.

Neslican Tay, dördüncü kez kansere yakalandığını 7 Eylül’de sosyal medyadan şu sözlerle paylaşmıştı; “Çok teşekkür ederim. 3 kere yendim 4 de yolda ben de kendime ve iyileşeceğime çok inanıyorum. İyi ki varsınız videoyu buradan benim yerime paylaşıp güzel dileklerini esirgemeyen herkes!”

Neslican Tay kimdir?

Bursa doğumlu, 20 yaşındaki Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize'de tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde mimarlık okumak isteyen Neslican, puanı iyi olmasına rağmen hedefindeki okulu kazanabilmek için tekrar üniversiteye hazırlandı.

Araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican, üniversite sınavına girdi ve şu an Bahçeşehir Üniversitesi'nde psikoloji eğitimi görüyor.