Abone Ol

Donald Trump kimdir? Donal Trump yeni ABD başkanı oldu!

Donald Trump kimdir merakl ediliyor. Trump 2016 ABD seçimlerinde başkan olmayı başardı! İşte Donal Trump'ın hayatı ve kariyerinden detaylar...

Donald Trump kimdir?

Donald Trump 14 Haziran 1946’da Queens, New York’ta doğdu. İş adamı, televizyon prodüktörü ve politikacı olan Donald Trump 2016’da Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olmuştur. Beklenenlerin aksine Hillary Clinton’u yenen Trump yeni ABD başkanı oldu! Peki Donald Trump kimdir; işte hayatı ve kariyeri…
DONALD TRUMP KİMDİR?

Donald Trump 13 yaşında New York Askeri Akademisine girdi. 1968 yılında Pensilvanya Üniversitesi Wharton Okulu ekonomi bölümünden mezun olan Trump 1971 yılında babası Fred Trump’ın emlak ve inşaat firmasının başına geçti. Şirketin başarısı ve tanınırlığının artması sonrası şirketin adını Trump Organization olarak değiştirdi. Donald Trump 1996 – 2015 tarihleri arasında çeşitli filmler, televizyon programları ve güzellik yarışmalarında boy gösterdi.
2000 yılında Reform Parti’sinin başkan adayı olma için adım attı ama oylama başlamadan çekildi. 2004 – 2015 yıllarında The Apprentice yani Çırak programının prodüktörlüğünü yaptı. 2016 yılında Forbes dergisi Trump’ı ABD’nin 156. dünyanın 324. en zengin kişisi olarak sıraladı.
Haziran 2015’te Donald Trump Cumhuriyetçi partiden Başkan aday adayı olduğunu ilan etti ve kısa sürece parti adaylığında öne geçti. 2016 Mayıs ayında rakipleri kampanyalarını askıya aldılar ve 2016 Haziran ayında Cumhuriyetçilerin resmi başkan adayı oldu. TV’de ve özellikle Twitter’dan yaptığı açıklamalar büyük tartışmalar başlattı. Donald Trump 2005 yılından kadınlara yönelik cinsiyettçi açıklamaları olan bir ses kaydı ortaya çıkınca Trump o tarihte söyledikleri için özür diledi ama suçlamaları kabul etmedi ve kendisi hakkında karalama kampanyası yürütüldüğünü öne sürdü.
Trump’ın kampanyası Nafta ve Trans Pasifik Ortaklığı gibi global ticaret anlaşmalarında düzenleme, Meksika sınırına duvar örülmesini de kapsayan daha sıkı bir göçmenlik politikası, gazilerin sağlık sigortasında reform, sağlık sigortası yasasının değiştirilmesini hedefliyor. Trump Müslümanların ülkeye girişini durduracağını açıklayarak infial yaratmış ancak daha sonra bu söylemi geçmişte terörizmle ilişkisi olduğu kanıtlanmış ülkelere karşı böyle bir önlemin alınacağı yönünde değiştirdi.