Abone Ol

Dolunay dizisinin sırrı ne?

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu Dolunay dizisinin sırrını yazdı.

Dolunay dizisinin sırrı ne?

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu Star'ın reytingiyle dikkat çeken Dolunay dizisinin sırrını yazdı.

İşte o yazı:

DOLUNAY’IN SIRRI

Dolunay’, yaz döneminin izlenebilir kıvamdaki dizilerinden biri. Zengin adam ve fakir aşçı kız, (kaldıkları bekar kız evinin hali hiç fena değil) zenginler arası para trafiğinin entrikalarla süslenmiş hali. Hep aynı hikayeler ve abartılı karakterler. Asuman (İlayda Akdoğan) nasıl da gıcık kapıyorsunuz kendisine,
‘Paramparça’ dizisi Alina Boz’dan bir gömlek üzeri diyelim. Ev ahalisi bütün bunları
kabullenirken “Neden izliyoruz?” sorusunun cevabını buldu: “Sahneler kısa tutuluyor ve oyuncu rahatlıyor.”

Yönetmenin önemi

Dizideki hemen hemen bütün karakterler yeri geldiğinde kamera karşısında işini yapıyor. Süreleri kıvamda olunca da sırıtmıyorlar. Ev ahalisi, yönetmen Çağrı Bayrak için “Bu diziyi iyi götürüyor” dedi. Bizimkiler, Bayrak’ın oyuncuların kapasitelerini, neyi ne kadar yapabileceklerini çözdüğü görüşünde.

Senaristler ve diyaloglar

Ev ahalisi, “Diyaloglarda pek mantık hatası yok. Yerli dizilerde bu duruma az rastlanır” diyerek senaristleri de beğendiklerini ve bu sıkılmama durumunda onların da payının olduğunu söylüyor. Dizinin sahnelere serpiştirilmiş müziklerini de beğendim. Bildik gerilim, dram ve sevinç gibi temalar yerine, durumu hicveden melodiler tercih edilmiş.
İzleyiciyi, ‘Hadi şimdi geril’, ‘Şu an komik bir durum var’ diye daraltmıyor.

Arada yeni yetmeleri tavlayacak popüler müziklere ve hüzünlü sahnelerin bazılarında Yeşilçam kokulu notalara da yer verilmiş. O kadar da olacak. ‘Dolunay’ şimdilik idare ediyor. Hâlâ 120 dakika diziler ve olumsuz etkiliyor. Bu duruma dizi için de çekinceyi koymakta fayda var.