Abone Ol

Dolar 6 Lirayı geçecek mi? Beste Naz Süllü'den Medyafaresi.com için flaş analiz

Medyafaresi.com Özel Haber: Ünlü Ekonomist Beste Naz Süllü doların son günlerde 5.80 TL'nin üzerine çıkmasına ve TL'nin değer kaybına açıklık getirdi.

Dolar 6 Lirayı geçecek mi? Beste Naz Süllü açıkladı

Lara Sili / Medyafaresi.com özel haber

Ekonomist Beste Naz Sülllü doların yükselişi ve TL'deki düşüşün sadece Türkiye'ye özgü hareketler olmadığını, gelişmekte olan diğer para birimlerinin de dolar karşısında değer kaybettiğini söyledi.

Liranın en fazla değer kaybeden para birimi olmasına yorum yapan Beste Naz Süllü Temmuz ayından beri bu sorunların masadan kalkmadığını dile getiridi.

Medyafaresi TV'ye açıklamalarda bulunan Beste Naz Süllü, Erdoğan Putin görüşmesinin ardından ABD'nin verdiği mesajlara dikkat çekerek, F-35 projesinden Türkiye'nin çıkarılmasıyla birlikte, Türkiye'ye yönelik başka yaptırımların gündeme gelebileceğini söyledi.

Hane halkının döviz tevdiat hesabında ciddi miktarda birikmiş döviz varlığının olduğunu söyleyen Süllü hane halkının bu varlığını bir türlü bozdurmadığını söyledi. Döviz hesaplarındaki mevduat faizlerinin çok yarışabilir oranlarda olmadığını belirtten Süllü hane halkını bu sebepten ötürü dövizden döndürmeye ikna edemediğimizi belirtti.

Doların geri çekilmesinden ziyade, doların fonksiyon yönünün yukarı doğru olduğunu gördüğümüzü söyleyen Beste Naz Süllü, 5.80'in üzerinde seyreden doların 6 TL'nin üzerine çıkabileceğini öngördü.

Amerika ile haber akışının çok önemli olduğunu söyleyen Süllü, ABD ile yaşanacak herhangi bir anlaşmazlığın doları 6' TL'nin üzerine taşıyabileceğini söyledi.

İşte Beste Naz Süllü'nün Medyafaresi TV'de yayınlanan dolar analizi...

Medyafaresi.com