Abone Ol

Doğu Perinçek'ten Murat Hazinedar yorumu: Çok yanlış işler

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Murat Hazinedar'ın görevden alınması hakkında açıklama yaptı.

Doğu Perinçek'ten Murat Hazinedar yorumu: Çok yanlış işler

Doğu Perinçek Habertürk'te Ece Üner'in sunduğu Enine Boyuna programında Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinar'ın görevden alınması ve ABD'deki Hakan Atilla davasını yorumladı.

Doğu Perinçek "Beşiktaş Belediye Başkanı hakkındakilerin hepsi bir iddia. Bir mahkeme kararı olmadan milyon nüfüsu olan bir belediye başkanını görevden almak hukuka aykırı, çok yanlış işler yapılıyor, idarenin bu tür uygulamalara girmesi doğru değil.

Hakan Atilla davasıyla ilgili Perinçek "Bu dava bu kadar önemli hale gelmemeliydi. Türk hükümetinin hataları var. ABD, Türkiye'nin İran ile ilgili ticaretine karışamaz. Bu tavrı hükümetimiz alamadı, hala alamadı. Çok acil bir şekilde hükümet ABD'nin dayatmalarına boyun eğmeyeceğini, bu davanın sonuçlarına ilgi duymuyorum demesi gerek. Bizim enerji güvenliğimiz İran Irak Rusya, İran bizim ticaretimizde önemli yer tutuyor bu ortamda. ABD siz ticaret yapamazsınız diyemez. Bundan sonra ambargo Türkiye'ye gelecek. Bu kararın sonuçları olacak. BM'de bunu çıkartmaları söz konusu değil ama oraya uzatmaya çalışacaklar" dedi.

Perinçek ayrıca "Biz iran'la birlikte Suriye ile birlikte hareket ediyoruz. Bu cepheleşme bütün planları bozdu. Amerika'nın istediği Sünni bloğu kurulmadı. Türkiye tam tersine Astana sürecini yürüttü. Rusya ile birlikte, İran ile birlikte hareket etti. Sünni bloğu kurulmadı. Türkiye'nin toprak bütünlüğü tarafından bakmamız lazım. Zarrab üzerinden Türkiye tehdit ediliyor. Burada sorun vatan bütünlüğünü sağlama" diye konuştu.